Начало » Новини » Мнения » ЕКСКЛУЗИВНО: Православната Църква на Украйна призовава за всеобща молитва за избавяне на Украйна от дългата ръка на безбожническата и агресивна Русия

ЕКСКЛУЗИВНО: Православната Църква на Украйна призовава за всеобща молитва за избавяне на Украйна от дългата ръка на безбожническата и агресивна Русия

In other languages: UKR

Автор: Doxologia INFONEWS

На 01 август 2020 г. Свещеният Синод на каноничната автокефална Православна Църква в Украйна (ПЦУ) публикува призив до всички православни християни за молитва, да избави Господ Украйна и украинския народ от дългата ръка на безбожническата и агресивна Русия.

От Doxologia INFONEWS препубликуваме призива на Свещения Синод на ПЦУ и се присъединяваме към всеобщата молитва!

* * *

Призив за молитва

Скъпи братя и сестри!

Външната агресия срещу страната ни, която донесе разрушения, страдания и смърт в нашия общ дом, продължава вече седем години. И естествено, всички ние искаме да дойде моментът, когато агресорът ще напусне украинската земя и ще се възстанови истински мир.

Не всички можем пряко да участваме в защита на Родината си и да се борим за справедлив мир, но всички ние като християни можем да бъдем духовно ангажирани с молитва към Бога.

За седма поредна година в нашите Храмове и в нашите домове ще четем молитви за освобождение от нашествието на другородци, за облекчаване на страданията и свобода за пленниците. Призоваваме Епископата, духовенството, Монасите и всички вярващи да проявят уважение към този наш общ молитвен дълг, да се погрижим всеки Божи ден да се молим за справедлив мир в Украйна.

И нека Господ да защити от съпротивниците нашето мъжествено войнство, мирните жители, страдащи от вражеското насилие. Нека Бог вдъхнови с мъдрост всички онези, които се грижат за справедлив мир и полагат усилия за постигането му. Господ да ги пази от грешки и да насочва техните мисли и воля към правилните решения. Пътят към победата над злото – външната агресия, и към мира е труден и трънлив, но вярваме, че с Божията помощ, като обединим сили в борбата за истината, ще преодолеем трудностите и ще успеем. Защото Той „ще погледне милостивно към молитвата на безпомощните и не ще презре молбите им“ (Псалом 101:18).

Свещен Синод на Православната Църква на Украйна

* * *

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal