ЕКСКЛУЗИВНО: Православната младежка асоциация в Сучава в помощ на пострадало румънско семейство | VIDEO & СНИМКИ

Автор: Doxologia INFONEWS

Доброволците от Православната младежка асоциация в Сучава (ATOS) (Румънска Патриаршия) продължават да помагат на тежко пострадалото семейство от окръг Ботошани, Румъния – семейството на Алин-Василе и Ана Мария Падурариу, които изгубиха дома и цялата си покъщнина при пожар.

Габриел е първото дете на семейството и скоро ще се роди второто дете.

Младите хора от ATOS, координирани от отец Юстиниан Кожокар от Храма на Свети Димитрий в Сучава, не останаха безразлични към драматичните обстоятелства при това младо семейство и, както обещаха през месец юни, се върнаха тези дни, за да помогнат.

Спазихме обещанието си и дойдохме отново при тежко пострадалото семейство от село Попани. С радост видяхме, че работата по къщата е напреднала, сега тя трябва да бъде покрита. Ние, младите хора от ATOS, се мобилизирахме и успяхме да донесем много подаръци с помощта на добри хора. Работим заедно с Бога и нашата работа е успешна. Взехме всичко нужно за изолацията на къщата: полистирол, лепило, мрежа, декоративен цвят, всичко. Ново бюро, компютър, библиотека, дрехи, мотопед за Габриел. Храна. Мебели: легло, гардероб, маса с 6 стола, витрина, кухненско обзавеждане, два хладилника, фризер, килими, посуда (нещата бяха в добро състояние, дарения от различни семейства), много хубави дрехи за носене през всички сезони за всички членове от семейството. За детето, което ще се роди: количка, дрехи, памперси. Благодарим на Бога, че е с нас и ни помага!“ – каза отец Юстиниан.

Любовта е сила. Убедих се в това много пъти. Каквито и предизвикателства да има, ако има любов и единност, всичко се решава. Обещахме си, че ще отидем с младите хора на освещаването на къщата, че ще вземем колело на Габриел и ще видим бебето, което ще се роди в новата къща. Ние се стремим да не сме безразлични и да бъдем полезни на обществото, в което живеем. Надяваме се пандемията да премине възможно най-скоро и да възобновим проектите, които прекъснахме през март. Чакаме и други млади хора да се присъединят към нас. Заедно можем да правим страхотни неща“ – добави отец Юстиниан.

Припомняме, че през юни доброволците от ATOS се мобилизираха и заедно с добри хора събраха 2000 леи, с които закупиха автоклавен клетъчен бетон, за да започнат изграждането на нова къща за семейството. Също така, хора от Сучава дариха по 1000 леи. Имаше и дрехи, играчки, тетрадки, моливи за 7-годишния Габриел сред подаръците, събрани от доброволци на ATOS. Тогава доброволците на ATOS обещаха, че през юли ще отидат отново при тежко пострадалото семейство от Ботошани, и те удържаха на думата си.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎