Гласът на младите хора винаги ще среща благоприятни уши в Свещената Архиепископия на Австралия

In other languages: EN

Автор: Doxologia INFONEWS

По повод Международния ден на икуменическата младеж, Архиепископът на Австралия г-н Макарий изпрати послание до младите хора. За това съобщава Orthodox Times.

Днешният ден е посветен на младежта – най-активният и креативен градивен елемент на всяко общество, най-красивият и ароматен цвят, който украсява градината на човечеството.

Може да прозвучи банално, но трябва да го повтаряме при всяка възможност: нашите млади хора са нашата надежда за бъдещето.

Това обаче ни носи една голяма отговорност: да изслушваме младите хора, техните тревоги и притеснения, да посрещаме нуждите им и щевро да им предлагаме не само материални, но и духовни потреби, които ще им бъдат полезни в създаването на по-добър свят от този, в който в момента живеят.

Лично аз, от момента в, който пристигнах в Австралия, си поставих като приоритет да насоча фокуса на обществото и ресурсите на Свещената ни Архиепископия за подкрепа и духовни напътствия на младите хора. Чрез поредица от инициативи ние с нашите Епископи и свещеници да скъсим разстоянията и да разрушим бариерите между Църквата и младите хора с цел да ги приближим към пътя Христов.

В тази връзка чувствам необходимостта да уверя отново младежта и да обещая, че гласът на младите хора винаги ще среща благоприятни уши в Свещената Архиепископия на Австралия. Нашата Църква винаги е с отворени обятия и прегръща всички с обич, като преди всичко желае те да получат Христа в сърцата си.“ – се казва в посланието на Архиепископ Макарий.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎