Начало » Новини » Мнения » Галийският Митрополит Емануил се срещна с външния министър на Украйна и участва във възпоменателната служба за жертвите от войната в окупираната източна част от страната | СНИМКИ

Галийският Митрополит Емануил се срещна с външния министър на Украйна и участва във възпоменателната служба за жертвите от войната в окупираната източна част от страната | СНИМКИ

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Вчера следобед имаше среща в сърдечна обстановка между Митрополита на Галия г-н Емануил (Вселенска Патриаршия) и министъра на външните работи на Украйна г-н Дмитро Кулеба. На срещата присъстваше също и зам.-министърът на външните работи г-н Василий Боднар, както и Преосвещеният Чернихивски и Ниженски Архиепископ г-н Евстратий (Зоря).

Те обсъдиха въпросите относно отношенията между държавата и Църквата в Украйна, както и тези между автокефалната Църква на Украйна и Вселенската Патриаршия. Митрополитът на Галия повдигна въпроса за реставрационните работи по Ставропигията на Свети Апостол Андрей в Киев (Вселенска Патриаршия). Сред обсъжданите теми бе и тази за пандемията от коронавирус и това, как тя засяга църковния живот.

Негово Високопреосвещенство изказа за пореден път своите благодарности към правителството на Украйна като поднесе молитвите и благословията на Всесветейшия Вселенски Патриарх г-н г-н Вартоломей към благочестивия украински народ.

Днес сутринта, Митрополит Емануил участва във възпоменателната молитва за жертвите на войната в Източна Украйна от 2014 до днес. Възпоменателната служба беше извършена в предверието на Катедралния Свещен Храм на Свети Архангел Михаил в Киев, възглавена от Блаженейшия Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний.

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Γαλλίας | Métropole Grecque Orthodoxe de France

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal