Начало » Новини » Светът » В САЩ създават алтернатива на Facebook и Twitter за християните

В САЩ създават алтернатива на Facebook и Twitter за християните

Превод: Соня Димитрова

Тъй като нарастващ брой консерватори и християни в САЩ вярват, че гигантите на социалните медии ги цензурират, новата платформа USA.Life цели да бъде убежище за хората, които търсят алтернативи на Facebook и Twitter.

Това съобщи вестник Слово про Слово, позовавайки се на christianpost.com.

USA.Life е основан в началото на 2019 г. от пастора и експерт по технологии в Силициевата долина Стивън Андрю, САЩ. Той се счита за „отговор на Facebook и Twitter, които цензурират християните, консерваторите и свободата“.

Платформата е много подобна на Facebook. Потребителите могат да изпращат съобщения, да се присъединяват към групи и да се сприятеляват с други потребители.

Освен лайкове, реакцията на коментарите включва и «уникалния християнски кръст „Амин“».

Миналата година Андрю обясни, че «Facebook блокира 5 милиона души на месец от моя акаунт, затова стартирах USA.Life, за да дам на консерваторите социална мрежа, която не блокира Първата поправка за правото на свобода на словото».

Facebook е изправен пред множество обвинения за цензура от християни, групи, защитаващи живота, и ежедневни потребители.

Christian Post съобщи миналата седмица, че Facebook цензурира публикациите на християнското служение, което споделя историите на хора, които някога са се идентифицирали като ЛГБТ, преди да решат да последват Христос. Facebook обвини служението в насърчаване на «конверсийна терапия».

Ан Пол Полк, президент на мрежата «Възстановената надежда», заяви пред CP, че по нареждане на лявата група «Медиа на материята», Facebook е изтрил съобщение от последната конференция, казвайки, че видеото нарушава „стандартите на общността“.

Над 100 000 души, църкви и фирми вече са създали акаунти в USA.Life. Компанията се надява да има повече от 1 милион потребители до края на 2020 г. За разлика от Facebook, който дава на потребителите лимит от 5000 приятели, USA.Life позволява на потребителите да имат до 10 000 приятели.

USA.Life не е единствената алтернативна платформа за социални медии, която се е появила през последните години. Parler, който има 2,7 милиона потребители, е основан преди две години от Джон Матже-младши и Джаред Томсън.

От своя страна ръководителите на компаниите Amazon, Apple, Facebook и Google отрекоха твърденията, че се занимават с цензура. По време на изслушването в сряда на Капитолийския хълм Зукърбърг категорично отрече твърденията, че компанията му се занимава с цензура. «Ние се идентифицирахме като една от компаниите, която най-много защитава свободата на словото», – каза той.

«Не искаме да станем арбитри на истината. Това би било лоша ситуация за нас, а не нещо, което трябва да правим». Тъй като консерваторите започват да завземат сайтовете на алтернативните социални медии като Parler и USA.Life, законодателите на Капитолийския хълм работят върху това да привлекат към отговорност за цензура големите технически компании.

Сенаторът Джош Хоули, R-Mo, прие закон който ще лиши компаниите за социални медии, които твърдят, че са неутрални платформи, а не издатели, от техния специален имунитет срещу съдебни дела, ако не действат «добросъвестно» и не спрат цензурата.

Освен USA.Life, Андрю основа 1776Free, алтернатива на търсачката Google. Страницата за финансиране на 1776 г. я описва като «отговор на Google и другите цензури на християните, консерваторите, патриотичната реч, семейните ценности и свободата».

Източник: РІСУ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal