Начало » Новини » Светът » Вселенският Патриарх изпрати писмо на съпричастност към Антиохийския Патриарх и Митрополита на Бейрут за трагедията в Ливан

Вселенският Патриарх изпрати писмо на съпричастност към Антиохийския Патриарх и Митрополита на Бейрут за трагедията в Ливан

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

За трагедията в пристанището на Бейрут

Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей веднага след като беше уведомен за „апокалиптичните“ размери на експлозията, която стана на пристанището в Бейрут изпрати писмо на съпричастност към Негово Блаженство Патриархът на Антиохия г-н Йоан X, както и на Високопреосвещения Митрополит на Бейрут г-н Илия.

В следствие на тази експлозия загубиха живота си десетки наши ближни и хиляди други бяха са ранени, безследно изчезнали или се намират, или са притиснати между отломките, а повече от 250 000 души според оценките са останали без дом.

Негово Всесветейшество, Йерархията и Свещеният Клир на Вселенския Престол от всички Епархии по света, отправят молитва към Господа за упокоение на душите на нашите ближни, които са изгубили своя живот, както и подкрепа за техните домашни, които са подложени на тежко изпитание и към които от дълбините на своето сърце изказват съболезнования. Същевременно, те се молят и за лечението на ранените и издирването на изчезналите, на които пожелават да са в добро здраве, но и за подкрепа и облекчение на всички, които са изгубили своите домове.

Вселенският Престол застава в знак на солидарност до Древната Патриаршия на Антиохия, както и до държавата и народа на Ливан като молитства и пожелава да преодолеят, с Божията помощ, и това мъчително изпитание.

От Вселенската Патриаршия

Източник: Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal