Божигробски монаси, Митрополити и Архимандрити са заразени с Covid-19 | Йерусалимският Патриарх няма да посети Вселенската Патриаршия заради коронавируса

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Журналистът Димитрис Аликакос публикува в своя профил във фейсбук информация, предоставена му от източници от Йерусалимската Патриаршия, че поне 8 Божигробски монаси, Митрополити и Архимандрити са заразени с Covid-19.

Според информацията от Йерусалмската Патриаршия, цитирана от журналиста Димитрис Аликакос, някои от тях са в тежко състояние. „Това е резултатът от неносенето на маски, главно в затворени пространства“, добавя г-н Аликакос в своя пост. Снимките са от Опелото на Пресвета Богородица в Гетсимания от 27 август 2020 г. вечерта.

Коментар на юриста от Нова Демокрация Янис Аргириу във Facebook по въпроса с Covid-19 в Йерусалмската Патриаршия:

Поради тази причина, Йерусалимският Патриарх няма да посети Вселенската Патриаршия на 01 септември 2020 г. Важно е да се отбележи, че към този момент нито един Йерарх на Вселенската Патриаршия, не е имал досег с Covid-19. Изглежда, че според логиката на зилотите, Храмовете на Вселенската Патриаршия, предлагат по-голяма сигурност и имунитет от Храмовете на Йерусалимската Патриаршия. Не, не са маските…“.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎