Начало » Разни » COVID-19 » Атинският Архиепископ с ексклузивно изявление: Ние защитихме живота и здравето на хората, Гърция е пример за целия свят!

Атинският Архиепископ с ексклузивно изявление: Ние защитихме живота и здравето на хората, Гърция е пример за целия свят!

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

В отговор на журналистически въпроси по отношение на пандемията от коронавирус и отношението на Църквата спрямо пандемията, Архиепископът на Атина и на цяла Гърция г-н Йероним, цитиран от Καθημερινή, направи следното изявление:

Нашата Църква, още от първия момент на появата на пандемията, застана, както бе длъжна, с всички свои сили на страната на отговорното гръцко правителство и на гръцкия народ, за да ефикасното справяне с това национално изпитание

Постигнахме много, защото сме обединени, и то винаги в контекста на отличното сътрудничество между двете водещи институции на нашата нация, както винаги е било. Гърция се превърна в похвален пример за целия свят, защото с чувство за патриотичен дълг изслушахме експертите и защитихме върховното благо – човешкия живот и здравето на хората. В крайна сметка без хора няма нито държава, нито Църква.

Мисията на Църквата не е нищо друго, освен да служи на хората жертвено и великолепно, с безгранична любов към човешката личност и нейното съществуване. Днес, когато изглежда, че пандемията отново заплашва страната ни, нашата Църква трябва отново да се изправи пред предизвикателството. И ще го направи.

Нашите вярващи християни са дисциплинирани и предпазливи, те следват инструкциите и препоръките на компетентните здравни органи. За общото благо.

Така че скоро пандемията, с Божията помощ и с ключовия принос на науката, ще се превърне в един кошмар, който ще премине безвъзвратно с възможно най-малко щети и разходи за нашата Родина и нашия народ.

Гръцката Държава благодари сърдечно на Еладската Църква, на Архиепископа, на Йерарсите, на всички Митрополити, Игумени, Монаси, Монахини, свещеници и православни християни за цялостната организация и за отговорното християнско поведение, което проявяват гръцките граждани в своя църковен живот.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal