Атинският Архиепископ Йероним: Духовниците сме отговорни за здравето на хората

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Атинският Архиепископ Йероним се срещна с акционерите във фирмата LARISA FACE COVER г-н Ахилеас Давелис и г-н Янис Церепас.

Двамата съоснователи на компанията още от самото начало са на първа линия и в Гърция, и в Европа по производство на хирургични маски за еднократна употреба с филтър за безопасност +98%.

Те обявиха вчера следобед пред Атинския Архиепископ своето желание да снабдят 150-те енории на Свещената Архиепископия на Атина с такива маски за период колкото е необходимо.

По този начин всеки един вярващ християнин, влизайки в тези Храмове, ще получи безплатна и висококачествена маска за еднократна употреба, която той ще носи в Храма.

Ние сме длъжни като православни християни да носим в себе си Божията Благодат и по време на черкуването да не изпитваме никакъв страх и притеснение от заразяване.“ – заяви Ахилеас Давелис.

Архиепископът на Атина отбеляза:

Нашият ближен е всичко. Ако не обичаме ближния, Църквата и държавата, губим смисъла на живота. Всеки трябва да помогне. По свой начин. Лекомислието е за други неща, но сега нещата са критични. Всички трябва да сме загрижени. Ние имаме голяма отговорност! Това, което спечелихме в началото (отговорната позиция на Еладската Църква по отношение на коронавируса – Бел. Doxologia INFONEWS), ще бъде жалко да го загубим в хода на пандемията.

Източник: Αρχιεπισκοπή Αθηνών

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎