Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » Архиепископът на Австралия: Молитвата за всеки православен вярващ е кислород за душата му

Архиепископът на Австралия: Молитвата за всеки православен вярващ е кислород за душата му

Автор: Doxologia INFONEWS

Архиепископът на Австралия г-н Макарий подчерта важната роля, която молитвата играе в духовния живот на всеки православен християнин. Това той направи в енорията Възкресението Христово, в Храма на Панагия Миртидиотиса и Света Великомъченица Елеса Китирска в Когарах, щата Нов Южен Уелс, Австралия. За това съобщава Orthodox Times.

Освен това в своята омилия Архиепископ Макарий се съсредоточи върху факта, че Света Елеса е плод на постоянната молитва на майка си Евгения по времето, когато Евгения не е можела да има дете.

Ето защо, след като молитвата ѝ беше чута, Евгения настояваше да даде на дъщеря си името Елеса, защото Бог прояви милост към нея и ѝ даде всичко, което тя пожела.

Архиепископът каза, че трябва да имаме предвид нейния примерен живот и изтъкна, че молитвата в живота на всеки православен християнин е безценна.

Молитвата за всеки православен вярващ е кислородът за неговата или нейната душа. Не е достатъчно да ходите на църква в неделя, да запалите свещ у дома, да правите благотворителност или просто да сте добър човек. Молитвата е неразделна част от същността на ортопраксията“ – каза той и призова вярващите да се молят в ежедневието си.

Молитвата трябва да се счита за добродетел на търпението. Погрешно е да се разочароваме, когато загубим смелост, и да спрем да се молим, когато не получим веднага отговора, който очакваме от Господа.“ – заключи Негово Високопреосвещенство.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal