Начало » Разни » COVID-19 » Архиепископията на Крит: Думите на Архиепископа за носенето на предпазни маски в Храмовете са разтълкувани погрешно | VIDEO

Архиепископията на Крит: Думите на Архиепископа за носенето на предпазни маски в Храмовете са разтълкувани погрешно | VIDEO

In other languages: BG

Автор: Doxologia INFONEWS

На 25 август 2020 г. след Божествената Литургия на празника на Свети Апостол Тит в Ираклион, Архиепископът каза нещо, което скандализира много вярващи християни и медии:

В Църквата сме свободни, а не поробени. Поне вътре в Храма не носете маска. Но извън Храма, слагайте!“.

Същевременно по време на богослужението в Храма, почти нямаше човек без маска.

Няколко часа по-късно, Протосингелът Архимандрит Методиос Вернидакис поясни пред neakriti.gr следното:

Архиепископът на Крит, отговаряйки на въпроси за маските, задавани от хора, които се възпротивяват на задължителното носене на маски, заяви, че който не иска да носи в Храма, може да свали маската. Архиепископът не е призовавал вярващите да свалят маските. Думите му са разтълкувани погрешно.

Църквата на Крит остава с твърда позиция по отношение на предпазните маски и спазването на мерките за защита от коронавирус“.

Атаките са целенасочени срещу личността на Високопреосвещения Архиепископ на Крит г-н Ириней. Той не е призовавал вярващите да не носят маски в храма.

Източник: Proto Thema

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal