Начало » Новини » Светът » Архиепископията на Австралия скърби за трагедията в Бейрут: Нашите мисли са с вас

Архиепископията на Австралия скърби за трагедията в Бейрут: Нашите мисли са с вас

Автор: Doxologia INFONEWS

Архиепископът на Австралия г-н Макарий публикува послание за трагедията в Бейрут – експлозията, която отне живота на мнозина. За това съобщава Orthodox Times.

С тъга научих за трагедията в ливанската столица Бейрут. Образите, които видяхме по медиите, както и новините за загубата на човешките животи, силно шокираха всички нас – мен, Епископите, духовенството и целия персонал на нашата Свещена Архиепископия.

В ужасяващите моменти, които хората в Ливан преживяват сега, бих искал да отбележа, че гръцката общност в Австралия им съчувства и пламенно се моли на Бога за бързото оздравяване на раните, причинени от трагедията, и за предотвратяването на всякаква допълнителна опасност в страната.

Нашите мисли са с техните роднини и приятели, с тези, които се лекуват в болница, и с техните семейства, които страдат. Молим се за тях, за душите на загиналите, за да почиват в мир и за бързото възстановяване на ранените.

Бих искал също да изразя съчувствието и подкрепата на нашата Църква към Антиохийската Патриаршия и по-специално към Патриарх Йоан и към всички наши братя и сестри, които сега са в период на изпитание.“ – написа още Архиепископ Макарий, като увери, че се моли за всички.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal