Начало » Новини » Светът » Американската Архиепископия и МПХБО: Ще предоставим авансова помощ от $ 175,000 за нашите братя в Ливан

Американската Архиепископия и МПХБО: Ще предоставим авансова помощ от $ 175,000 за нашите братя в Ливан

In other languages: EN –  GR – AR

Превод: Йордан Георгиев

Решения на Свещения Епархийски Синод на Архиепископията на Америка

Днес в четвъртък, 13 август 2020 г., Негово Високопреосвещенство Архиепископът на Америка г-н Елипидофор свика на заседание Свещения Епархийски Синод чрез телеконференция, за да разгледа важни въпроси на Свещената Архиепископия.

За по-точна информация на клира и вярващия народ на Архиепископията беше изяснено, че както е решено през 1994 г., пенсията на Архиереите се определя от финансовите ресурси на Архиепископията след приспадане на сумата, която се получава от пенсионния фонд на клириците. Архиереите получават тази пенсия само след като вече не са в активно служение, а не поради конкретна възраст, както е при свещениците. Архиереите допринасят за пенсионния фонд на клириците, от който получават точно същия процент като всички останали клирици на Архиепископията.

Освен това, Свещеният Епархийски Синод реши, че в събота, 15 август 2020 г., в деня на празника Успение на Пресвета Богородица, извънредно ще бъде предоставен поднос за дарения във всички енории и Монастири в подкрепа на наскоро унищожените от експлозията православни Свещени Храмове в Бейрут.

Както вече беше обявено, междуправославната организация на МПХБО1 реши да предостави авансова помощ в размер на $ 150 000, а Благотворителното Братство на Свещената Архиепископия ще предостави допълнително още $ 25 000 долара за нашите братя в Ливан.

Архиепископът и Архиереите си размениха пожелания по случай предстоящия празник на 15 август, отправяйки молитви за здраве, защита и спасение на христолюбивия вярващ народ на Архиепископията.

От Главния Секретариат на Свещения Епархийски Синод


1 Международните православни християнски благотворителни организации (МПХБО) представляват хуманитарна група на Асамблеята на каноничните православни Епископи на Съединените Американски Щати – Бел. прев.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal