Начало » Новини » България » АЙТОЗЛИИ: Не вярваме отец Ромил да се е самоубил

АЙТОЗЛИИ: Не вярваме отец Ромил да се е самоубил

Миряни от Айтос започнаха да се събират в църквата „Св. Димитър Солунски” минути след като стана ясно, че айтоският свещеник отец Ромил е намерен мъртъв – обесен на дърво в гориста местност между селата Вресово и Череша.

Той беше нашият духовен водач. Човек с голямо сърце. Много пъти е казвал, че е готов да умре за Бог. Не вярваме да посегне на живота си. Не приемаме това твърдение. Невъзможно е!”, казаха от айтоското паство. В двора има и свещеници от Бургаското духовенство, но те категорично отказват коментар. Споделят само, че не вярват на версията самоубийство и призовават полицията да направи щателно разследване.

Отец Ромил служи от 20 години в църквата „Св. Димитър Солунски”. Определян е за един от най-правоверните божии служители в Бургаска област. Негови близки разкриват, че не е имал сериозни житейски проблеми, които биха го подтикнали към самоубийство.

В съвременната българска история не е известен случай, в който свещеник сам да сложи край на живота си, защото според християнството това се счита за грях, който ще те прати в ада.

Източник: Флагман

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal