Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на България » Агатополският Епископ Йеротей отслужи Опелото на отец Ромил, за когото няма официална информация дали е убит или се е самоубил | СНИМКИ

Агатополският Епископ Йеротей отслужи Опелото на отец Ромил, за когото няма официална информация дали е убит или се е самоубил | СНИМКИ

Автор: Doxologia INFONEWS

На 23 август 2020 г. много свещеници и вярващи се стекоха в Храма на Свети Димитрий Солунски в гр. Айтос (Сливенска Митрополия), за да изпратят отец Ромил Негозов, който бе открит на 21 август 2020 г. обесен в гориста местност между селата Вресово и Череша.

Агатополският Епископ г-н Йеротей, който е и Викарий на Сливенския Митрополит Йоаникий, отслужи свещеническо Опело на отец Ромил.

Все още няма публикувана официална информация дали отец Ромил е убит или се е самоубил.

Сливенска Митрополия абсолютно нищо не казва по въпроса. Включително на сайта на Митрополията не е публикувана и буквичка за смъртта на нейния клирик, все едно няма починал клирик. Припомняме, че отец Ромил беше и епархийски съветник на Митрополията.

Това поражда много съмнения у свещеници и вярващи, които смятат, че някой от Митрополията може да има пръст в смъртта на отец Ромил.

Друг е въпросът, че щом на отец Ромил му е било отслужено Опело, това означава, че Сливенска Митрополия знае, че той е убит, а не се е самоубил.

Е, призоваваме Сливенска Митрополия да престане да се крие като някаква тайна организация, а да излезе и да даде информация по случая, или поне да изкаже съболезнования на обществото!!!

БОГ ДА УПОКОИ ДУШАТА МУ!

ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal