Агатополският Епископ Йеротей отслужи Опелото на отец Ромил, за когото няма официална информация дали е убит или се е самоубил | СНИМКИ

Автор: Doxologia INFONEWS

На 23 август 2020 г. много свещеници и вярващи се стекоха в Храма на Свети Димитрий Солунски в гр. Айтос (Сливенска Митрополия), за да изпратят отец Ромил Негозов, който бе открит на 21 август 2020 г. обесен в гориста местност между селата Вресово и Череша.

Агатополският Епископ г-н Йеротей, който е и Викарий на Сливенския Митрополит Йоаникий, отслужи свещеническо Опело на отец Ромил.

Все още няма публикувана официална информация дали отец Ромил е убит или се е самоубил.

Сливенска Митрополия абсолютно нищо не казва по въпроса. Включително на сайта на Митрополията не е публикувана и буквичка за смъртта на нейния клирик, все едно няма починал клирик. Припомняме, че отец Ромил беше и епархийски съветник на Митрополията.

Това поражда много съмнения у свещеници и вярващи, които смятат, че някой от Митрополията може да има пръст в смъртта на отец Ромил.

Друг е въпросът, че щом на отец Ромил му е било отслужено Опело, това означава, че Сливенска Митрополия знае, че той е убит, а не се е самоубил.

Е, призоваваме Сливенска Митрополия да престане да се крие като някаква тайна организация, а да излезе и да даде информация по случая, или поне да изкаже съболезнования на обществото!!!

БОГ ДА УПОКОИ ДУШАТА МУ!

ЦАРСТВО МУ НЕБЕСНО!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal