Начало » Новини » Светът » Хиляда бебета, родени от руски сурогатни майки, са блокирани в Русия

Хиляда бебета, родени от руски сурогатни майки, са блокирани в Русия

Автор: Doxologia INFONEWS

Около хиляда бебета, родени от руски сурогатни майки, не могат да напуснат Русия поради затворените граници заради пандемията от коронавирус. За това съобщава The Guardian, позовавайки се на резултати от собствено разследване.

Бебетата, някои от които са родени през февруари, получават грижи предимно от наети бавачки в квартири в Москва, Санкт Петербург и други руски градове.

Децата, родени от сурогатни майки, обикновено се дават на родителите им няколко дни след тяхното раждане, но поради пандемията някои родители трябваше да помолят сурогатните майки да продължат да се грижат за децата.

Според Ирина Киркора, заместник-председател на Съвета по правата на човека при президента на Руската Федерация, от февруари 2020 г. 180 китайски семейства имат деца от руски сурогатни майки. Също така децата, родени в Руската Федерация, се очакват от техните семейства в Сингапур, Франция, Аржентина, Австралия и Филипините. Според Киркора, става въпрос за хиляда деца.

Това е проблем, който изисква спешно решение. Тези деца растат, имат нужда от родителите си. Не можете да забраните бременността с коронавирус или с други забрани. Този процес продължава да върви напред.“ – казва Киркора.

Биологичните родители на такива деца записват специални видео съобщения в социалните мрежи, в които настояват Русия да им издаде специални визи, така че да могат да отведат децата си у дома. В тези видео съобщения те разказват своите истории за безплодие, неуспешни опити за забременяване и пристъпи на депресия поради невъзможността да вземат децата си и да прекарат първите месеци от живота им с тях.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal