Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Русия » Руска Църква в Украйна (РПЦвУ/бивша УПЦ-МП) » Украинската национална полиция ще проверява руските свещеници за незаконно притежание на оръжия

Украинската национална полиция ще проверява руските свещеници за незаконно притежание на оръжия

Снимката е илюстративна.

Автор: Doxologia INFONEWS

Националната полиция на Украйна възнамерява да провери свещениците на Руската Църква в Украйна за оръжия. Духовний Фронт України научи за това от собствени източници.

Припомняме, че на 08 юли 2020 г. свещеник от село Бортятив, Лвивска област в Украйна, беше задържан поради незаконно производство и продажба на огнестрелни оръжия. Продавани от 48-годишния свещеник Вячеслав Коновалов оръжия бяха открити в три региона в страната. Миналата година свещеникът беше осъден на условна присъда за подобно престъпление.

Тогава не беше ясно със сигурност към коя юрисдикция принадлежи обвиняемият свещеник, но Духовний Фронт України посочва, че той е от Руската Църква в Украйна.

На 10 юли 2020 г. обвиняемият свещеник беше задържан под стража. Грозят го от три до седем години затвор.

Според Духовний Фронт України, Министерството на вътрешните работи на Украйна е възложило на Отдел „Стратегически разследвания“ при Националната полиция да извърши проверка сред духовенството на Руската Църква в Украйна за незаконно притежание на оръжия.

Припомняме, че по време на руско-украинската война, Храмовете на Руската Църква в Донбас са служили като складове за оръжия за руските военни.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal