Начало » Новини » Светът » Турски професор се изгаври с образа на императрица в Храма на Света София: Може ли да има проститутка в една джамия?

Турски професор се изгаври с образа на императрица в Храма на Света София: Може ли да има проститутка в една джамия?

In other languages: TRGREN – SRB – ES

Автор: Йордан Георгиев

Профеорът по история Ебубекир Софуоглу от Университета в Сакария (Северозападна Турция), не се съгласява с това иконописите и мозайките в Храма на Света София да бъдат покрити, той изисква да бъдат премахванати! Той нарича Света София „джамия“, обиждайки и осквернявайки с думите си великата Императрица Зоя Багренородна – най-влиятелната фигура в политическия живот на Византия през 11 в, наричайки я „проститутка“.

Ето и неговото позорно и скандално изказване в twitter:

Може ли да има проститутка в една джамия? Но ако иконите (в Света София) не бъдат премахнати, тогава заветът на Мохамед Завоевателя – Света София заедно с простутката Зоя, ще бъде първата джамия в света, където ще бъде изобразена една проститутка. Нека сложим край на безумието на защитата на идолите и да бъдат премахнати вече иконите, които представляват светотатство за Завоевателя (Фатих – Бел. прев.)“.

Зоя Багренородна (род. 978 – 11 юни 1050) управлява като Императрица на Ромеите заедно със своята сестра Теодора от 1042 до 1050 г. и като Императрица – съпруга на Император от 1028 до 1042 г. Има една красива мозайка с нейния образ в Гинекона на Храма на Света София. Това е мозайката, която сме поставили като главна снимка. Тя се намира от лявата страна на Господ Иисус Христос, а от дясната Му страна е изобразен Император Константин IX Мономах, който идва на власт след като се жени за Императрица Зоя. Тя има общо три законни църковни брака, чрез които запазва своята власт. Тя е била на византийския престол четири пъти!

Значи за турския професор една жена християнка макар и да има три законни църковни брака е проститутка, а многото жени на пророка Мохамед, тогава какви са? А четирите жени в мюсюлманския брак (полигамия), тогава какви са?

Сега обидиха и се изгавриха с Императрица Зоя, а утре коя ще бъде следващата им гавра след като превърнаха Света София в джамия – Света Богородица ли ще е следващата?

Крайно време е да се сложи край на тази гавра и оскверняване на Символа на Православието – Храмът на Света София! Сега се вижда кой е Християнин и кой не е!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal