Начало » Новини » Светът » Танзания: Свидетелството на един младеж – кандидат за свещеноапостол | VIDEO

Танзания: Свидетелството на един младеж – кандидат за свещеноапостол | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Това е историята на един млад православен християнин в Танзания. Става въпрос за Маркос, който е служител в Свещеноапостолския (Мисионерския) Център на Свещената Епископия на Аруса и на Централна Танзания и кандидат за монах. Той споделя своите преживявания, своя опит, както и това как е станал Православен Християнин, когато е бил малко дете, а след това го последва и неговата майка. Той е вдъхновен от примера на Преовещения Епископ на Аруса г-н Агатоник, който тогава е служил в Танзания като Йеромонах.

Той разказа също за трудностите, пред които е бил изправен като Православен Християнин в училището, където е учил. Той призовава за помощ по отношение обслужване на литургичните нужди. Той много харесва византийката музика. Постоянно гледа телевизия 4Εпсилон (4Е). Разбира гръцки и говори добре гръцки език.

Разказва за радостта, която е изпитал, когато е посетил Александрийския Патриарх, с когото са станали приятели. Той заяви, че обича много Гърция, която им помага страшно много, която им е дала и Православната вяра. Учил е византийка музика в Александрия. Иска да научи още по-добре гръцки език, за да може да преведе православната литература, за да могат да я прочетат неговите сънародници и да се запознаят по-задълбочено с Истината.

Маркос е един смирен млад човек, с визия и любов да служи в Църквата и в Мисионерската организация като монах, след това и като презвитер, за да познаят и другите негови съотечественици Евангелската Истина!

Накрая той поздрави всички като изпя изключително красиво, правилно и от сърце Ἂξιον ἐστι или Достойно ест.

Може да чуете подробно неговия разказ на гръцки език, а след 05:06 мин. да се насладите на неговото изпълнение от сърце и душа.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal