Тадж Махал няма да отвори заради Covid-19, а в България не се погрижиха за живота и здравето на хората | VIDEO

In other languages: EN

Автор: Doxologia INFONEWS

Индийското правителство беше планирало да отвори Тадж Махал и в различни медии разпространиха тази информия, която само след 1-2 часа след обявяването ѝ се оказа невярна.

Индийските власти обявиха, че няма да отворят Тадж Махал заради огромния брой заразени с коронавирус в страната. В последно време броят на заразените с коронавирус в Индия нарастна значително. Общият им брой е над 700 000 души. Починалите са около 20 000 души, а оздравелите 424 000 души. Тези цифри изглеждат малки спрямо населението на Индия, което е 1 352 643 000 души.

С грижа за своето население и за туристите, въпреки стотиците милиони приходи за Индия от посещението на двореца на любовта, както някои го наричат, Тадж Махал няма да отвори врати.

Ситуацията се промени рязко след като случаите с Covid-19 в Агра значително се увеличиха.

Министърът на културата на Индия Прахлад Пател само преди няколко дни заяви, че всички археологически обекти в Индия ще бъдат отворени за туристите от 06 юли 2020 г.

Повечето медии побързаха да въведат в заблуждение милиони хора, които са решили да посетят това археологическо място, без да проверят последната официална информация, съобщена от правителството на Индия.

В Агра само за последните четири дена има регистрирани 55 случая на заразени с коронавирус. Областната администрация в Агра реши да затвори всички паметници на своя територия в интерес на безопасността и здравето на хората.

В Агра има 71 огнища с висока концентрация на коронавирус, което е пречка за повторното отваряне за посещение на археологическите паметници.

До вчера вечерта всичко е било подготвено за отваряне достъпа до тези обекти, но по-късно властите решават да затворят обектите, според информацията на Hindustan Times.

Оказва се, че Индия макар от третия свят, а България от втория свят взема по-адекватни мерки за защита здравето и живота на своето милиардно население, което живее в крайна бедност. Там контролът е много по-труден. А ние в България сме една шепа хора и показваме изключителна безотговорност и липса на християнска любов към ближния.

Ако бяхме катехизирани и въцърковени нашето поведение щеше да бъде различно – такова като в Гърция, където и държавата, и Църквата се погрижиха за живота и здравето на своето население, както би постъпил Самият Христос! Там изпълниха Евангелието. Тук, в България и държавата, и Църквата постъпиха егоистично и без грижа за хората, в пълно нарушение на Закона на Любовта (Светото Евангелие)…

Извод: В Гърция има най-малко заразени след Пасха, Храмовете са още по-пълни с вярващи, а в България е обратното – празни Храмове и много заразени с коронавирус! И другото страшно последствие – хората загубиха доверието си в Църквата… А доверието се връща трудно…

Който върви против Бога, никога не печели! Какво ли ще бъде Божието наказание за нас, само Той знае, а ние ще го усетим, когато е вече късно!

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal