Схиигумен Сергий (Романов) е станал Йеромонах, предоставяйки документи с невярна и непълна информация

Автор: Doxologia INFONEWS

Скандалният християно-джихадист Схиигумен Сергий (Романов) (Московска Патриаршия) е ръкоположен за Йеромонах незаконно, в нарушение на Свещените Канони. За това съобщиха достоверни източници на E1.RU.

При ръкополагането има процедура: кандидатът за свещенство първо трябва да предостави своя биография. Според Свещените Канони човек, който има криминално досие за убийство, не може да стане свещеник и това противоречи на правилата в Руската Православна Църква. Преди ръкоположението си отец Сергий предостави биография, без вътре да споменава за криминалното си досие“ – казва източникът.

От достоверни източници се знае, че отец Сергий е ръкоположен за Йеромонах от Митрополит Викентий (Морар) (бивш Митрополит на Екатеринбургска Епархия, управлявал през времето 1999–2011) през месец декември 2001 г. В схима той е бил постриган през юли 2006 г. А от 2011 година не се води щатен клирик на Екатеринбургска Епархия.

Самият Схиигумен Сергий признава факта за извършеното убийство от него. Той е разказал как преди 36 години е убил човек, след което с благословението на покойния Московски Патриарх Алексий II е бил назначен за Настоятел на Средноуралския Монастир.

Източник: Credo.Press

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal