Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Йерусалим » Стените на 1300-годишен Храм бяха открити в близост до планината Тавор | VIDEO & СНИМКИ

Стените на 1300-годишен Храм бяха открити в близост до планината Тавор | VIDEO & СНИМКИ

Автор: Doxologia INFONEWS

На няколко километра от планината Тавор израелските археолози са открили стените на Храм, който е на 1300 години. На 28 юли израелското министерство за антики (IAA) обяви, че светилището 12×36 метра е разкрито по време на работа по нова детска площадка в Кфар Кама. За това съобщава הידען.

Храмът е бил заобиколен от голям двор. Той има притвор и кораб, пъстър с цветна мозайка, която отчасти е оцеляла. За разлика от повечето Храмове, този има три апсиди (не една).

Очевидно Храмът е бил част от голям монастирски комплекс. До светилището има няколко стаи, от които са оцелели само стените. Очаква се изследванията да продължат.

Откритието показва значението на това християнско светилище за византийския период и то предоставя нови данни за обширен проект за изследване на историята на Християнството в района.

Също на мястото е намерена каменна мъничка мощехранителница.

Планината Тавор (588 м) се намира между град Назарет и Тивериадското езеро в Галилея, и се вижда отдалеч. Според Евангелието това е мястото на Преображението Господне.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal