Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Вселенска Патриаршия » СКЪРБИ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА: Турските джихадисти поругаха Света София в Константинопол (VIDEO & СНИМКИ)

СКЪРБИ ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА: Турските джихадисти поругаха Света София в Константинопол (VIDEO & СНИМКИ)

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Турският джихадист, който създаде най-голямото разделение и напрежение между Християни и мюсюлмани, каквото през последните десетилетия никой не е успявал да създаде, пристигна в Света София на 24 юли 2020 заедно с Министерския съвет, със семейството си и с правителствени служители, за да присъства на поругаването на нашата Православна Светиня – Света София в Константинопол.

Хиляди мюсюлмани се събраха вътре в Света София и около нея, за да се помолят на Аллах. Припомняме, че пророк Мохамед, според ахадисите, е казал: „Който узурпира земята на някого несправедливо, шията му ще бъде обградена с нея надолу по седемте земи (в деня на възкресението).

Мозайките на Пресвета Богородица и Архангел Гавриил са покрити със завеси. Омфалосът, най-свещената част на Храма, беше покрит с молитвен килим.

Рецитирането на корана ще продължи и през следващите 24 часа, а Света София ще остане отворена и през нощта, за да може хубаво да се изгаврят с нея.

По непотвърдена информация на различни турски медии, от сега нататък всеки ден ще се провеждат петъчни молитви в Света София.

Благодарение на нашия президент и решението на съда, днес ще отправим петъчните си молитви в Света София.“ – казват хората, които подкрепят Ердоган в Турция.

Ердоган е психично болен, разединител, религиозен фанатик и боклук. Нашият бог не е бог на омразата и на войните.“ – казват противниците на Ердоган, сред които множенство турци, мюсюлмани и православни християни.

Назначени са близо 17 000 служители по сигурността и здравето, които да дежурят около и в Света София.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal