Начало » Новини » Светът » СКАНДАЛНО: В Русия ще изграждат Храм в чест на съветските партизани, участвали във Втората световна война

СКАНДАЛНО: В Русия ще изграждат Храм в чест на съветските партизани, участвали във Втората световна война

Автор: Doxologia INFONEWS

В село Видони, Солецки район, Новгородска Епархия, Московска Патриаршия предстои изграждането на нов Храм в чест на Иконата на Божията Майка „Достойно ест“ и в чест на съветските партизани, участвали във Втората световна война. За това съобщава Интерфакс.

Храмът ще бъде първият „партизански Храм“ в Новгородска Област.

Първата копка беше направена на 29 юни 2020 г. от Юриевския Епископ г-н Арсений, Викарий на Новгородския Митрополит г-н Лъв.

Храмът ще се намира точно до паметния знак на V Ленинградска партизанска бригада.

Това наистина ще бъде национална църква. Призовавам вярващите да помагат кой с каквото може за изграждането на новия Храм“ – каза Епископ Арсений.

Не е ясно какъв е срокът за построяване на Храма.

С този Храм „православните“ комунисти в Русия се разобличиха напълно!Не им стига Военният Храм на езичеството и богохулството, но сега и този на болшевизма. Тук в този комунистически Храм могат да изложат мумията на Ленин и да излъжат, че уж „мироточи“, за да ѝ се кланят повече, отколкото сега. Руснаците са специалисти в измамите и псевдомироточенето. Правилното наименование на Руската Църква би било „Съветска Църква за прослава на болшевизма“! Все пак да не забравяме, че сегашната Московска Патриаршия е реорганизирана от комунистическия изверг, богоборец и убиец Йосиф Сталин със съответния нарочен акт.

Това е мерзост и богохулство!

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal