Автор: Doxologia INFONEWS

На 25 юли 2020 г. Переславският Митрополит г-н Александър (Драбинко) (Православна Църква на Украйна) коментира решението на окупационната власт в Крим, която заяви, че изисква от Архиепископа на Кримската Епархия на ПЦУ г-н Климент да събори Храма на ПЦУ в Евпатория в рамките на пет дни.

Считам, че държавното ръководство трябва незабавно да даде адекватен отговор на този „духовен“ тероризъм. В случай на осъществяване на тези заплахи – трябва да се забрани дейността на Руската Църква в Украйна като инструмент на международния тероризъм.

Безбой храмови сгради на Руската Църква в Украйна са построени в нарушение на съответното законодателство. Масово се нарушават правилата за използване на наети помещения. Масови нарушения по време на въвеждане в експлоатация; също по отношение на пожарната безопасност.

Върхът на московския цинизъм и богохулство!“ – заяви Митрополитът на единствената канонична, автокефална, Православна Църква на територията на Република Украйна – ПЦУ.

Припомняме, че Български Митрополити съслужиха с Архиепископ на РПЦвУ и по време на Литургията украинският народ беше наречен „разколнически“.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal