Русия продължава да „изнасилва историята“ на стенописите в Главния Храм на Въоръжените сили на Руската Федерация

Аргосаният Протодякон Андрей Кураев откри на стенописите на Събора «Възкресение Христово» поредните скандални образи

Превод: Соня Димитрова

На страницата си в LiveJournal Протодякон Андрей Кураев публикува снимка на панел, разположен в Събора «Възкресение Христово» – Главния Храм на руските Въоръжени сили, изобразяващ участниците в конфликтите след Втората световна война.

Блогърът разказва, че под панела има надпис с описание, в което са изброени героите на подобни конфликти: «Гражданската война в Китай, войната в Корея, войната във Виетнам, въоръжените конфликти в Египет, конфликтът в Чехословакия, конфликтът на полуостров Дамански, войната в Камбоджа и Бангладеш, войната в Ангола, въоръжените конфликти в Етиопия и Никарагуа, изпълнение на интернационалния дълг в Афганистан, въоръжените конфликти в Ливан, Чад, конфликтът в Карабах, войната в Югославия, въоръжените конфликти в Абхазия, Таджикистан и Приднестровието, първата и втората Чеченска война, принуждаването към мир на Грузия, борбата с международния тероризъм в Сирия, възсъединяването на Крим».

Виждаме, че Русия описва доста своеобразно своите военни престъпления на световната арена.

Този път обаче Протодяконът се фокусира върху един епизод: «Каква е тази гадост – въоръжен конфликт в Чехословакия? Там нямаше въоръжена съпротива срещу интервенцията на Брежнев. Имаше картички. Имаше самозапалване на студент. Но боеве нямаше».

След това той добавя: «дори съветската пропаганда се ограничи с лъжата, че «операцията» предотвратила нахлуването на НАТО. И тези хора крещят, че било недопустимо да се преразглежда историята!» – подчертава Кураев.

Източник: Духовний Фронт України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal