РПЦ отказа коментар за покупката от монахиня на Mercedes-Benz за 140 000 долара

In other languages: UKR

Превод: Соня Димитрова

Александър Хреков, представител на Синодалния отдел за връзки с обществото на РПЦ и медиите, заяви пред изданието «Подйом», че представителите на патриарха не възнамеряват да коментират ситуацията с купуването на Mercedes-Benz за 140 500 щатски долара от игуменката на Покровския женски Монастир в Москва.

«Не коментираме тази тема. За съжаление не можем с нищо да ви помогнем». Тази позиция бе подкрепена и от заместника на ръководителя на Синодалния отдел Вахтанг Кипшидзе: «Няма да има коментар. Отказахме се от коментар».

Ще отбележим, че Игуменката на Монастира на РПЦ Теофания не изневерява на автомобилите на немската марка от 13 години: в личния й автопарк са се сменили поне четири Mercedes-Benz, пишат «Відкриті медіа».

Покупката на игуменката на Покровския женски монастир на автомобил за 140 500 щатски долара коментира архидякон Андрей Кураев. Той разказа в LiveJournal, че игуменката веднъж отказала да помогне на свещеник, който поискал пари за операция за сина си: «Карай си, бабо, карай. Трябва да отидеш в ада с комфорт».

Източник: Духовний Фронт України

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal