Начало » Новини » Светът » Първият празник на Свети Софроний Исихаст и Богослов в Монастира на Свети Йоан Кръстител в Есекс | СНИМКИ

Първият празник на Свети Софроний Исихаст и Богослов в Монастира на Свети Йоан Кръстител в Есекс | СНИМКИ

In other languages: GREN

Превод: Йордан Георгиев

Празничната Вечерня на 10 юли и Божествената Литургия на 11 юли 2020 г. за празника на Свети Софроний в Патриаршеския и Ставропигиален Монастир на Свети Йоан Кръстител в Есекс бяха отслужени от Високопреосвещения Архиепископ на Тиатира и Великобритания г-н Никита с разрешението и благословията на Негово Божествено Всесветейшество Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей.

Негово Високопреосвещенство Архиепископът в своята проповед, спомена за живота и делото на новопоставения в лика на Светиите Светец на Православната Църква – Преподбни Софроний Исихаст и Богослов, казвайки между другото, че „Англия, Обединеното Кралство и цялата икумена (вселена) бяха благословени от Свети Софроний“.

Архиепископът на Тиатира беше придружен от: Архимандрит Никодимос Анагностопулос, Протосингел на Свещената Архиепископия, Архимандрит Христодулос Персопулос, Архимандрит Нифон Цималис, Презвитер Джон Хукуей, Презвитер Христодулос Христодулу и от Архидякон Евгениос Цараманидис.

Тук може да прочетете словото на Архиепископа на гръцки език и на английски език.

Източник: Ἀρχιεπισκοπή Θυατεῖρων καὶ Μεγάλης Βρεατανίας | Archdiocese of Thyateira & Great Britain

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal