Начало » Новини » Светът » Путин, РПЦ и окултизмът. Част III. «Руският мир» като окултен проект

Путин, РПЦ и окултизмът. Част III. «Руският мир» като окултен проект

Автор: Татяна Деркач, специално за «Духовний фронт України»

Превод: Соня Димитрова

«Духовний Фронт України» завършва поредицата от публикации на религиозната изследователка Татяна Деркач за увлечението по окултизма и езичеството на руските висши служители. В първата част се разказваше за опитите на Путин да нахлуе в Атон и увлечението му по учението на Рьорих, което РПЦ не признава. Във втората част г-жа Деркач  обяснява какви са тотемните животни на Путин и ролята на „Новоросия“ в търсенето на Шамбала. Защо РПЦ подгрява сакралността на «Великата победа» и я сравнява с Великден – четете в третата част.

«Научни изследвания» за сканирането на мозъка и конструирането на бъдещето

Този раздел ще бъде интересен за протестиращите срещу ваксините на Бил Гейтс, чипирането на населението и 5G антените.

Путин косвено или пряко е куратор на някои много странни изследвания, като само някои от тях могат да бъдат наречени научни. Едно от направленията е «генетична корекция». Тази програма, наречена «Геном на руснаците», се популяризира на най-високо ниво в Русия. За нея BBC пише, че «по време на проучването се планира да се установи дали има «генетични сривове», характерни за руския етнос, които могат да бъдат открити и впоследствие редактирани». Сред участниците са институтът «Курчатов», Московският държавен университет (МГУ) и Санкт Петербургският държавен университет. Основният технологичен партньор е «Роснефт». Всъщност глобалната цел на генетичните експерименти е да се намери «еликсирът на безсмъртието», още една маниакална идея на Путин (който, според слуховете, има рак). Как тук да не си спомним типичните църковни ужасни истории, че «враговете на Русия искат да унищожат гена на Православието в руския народ чрез имплантиране на чипове». Въпросът е кой е истинския враг.

Второто направление са опитите за предсказване на определени събития (например поведението на глобалните пазари) и тяхната промяна (астролозите могат да се отпуснат). Класиката в жанра е така нареченият «нооскоп» [1] на ръководителя на администрацията на президента на РФ и член на Съвета за сигурност на Руската федерация Антон Вайно. Това не е устройство, а концепция за «превантивен контрол»: «това е система от системи, която включва: система за визуализация на предсказанията; мрежова система, която обединява предсказанията с процеса на политиката; и система за обратна връзка». Технологията «нооскоп» според Вайно трябва да развива «системи за автентификация на потребителите в безконтактни сервизни системи» и «система за предаване на емоциите в Интернет». Вайно е ценител на технологията «разумен прах» (за която сега жестоко критикуват 5G).

Антон Вайно и Владимир Путин. Източник:  novayagazeta.ru

Не е възможно да не се усмихнеш като си спомниш изявлението на терориста Игор Гиркин за това как той почувствал върху себе си ефекта на «украинските хипнотични излъчватели». Но неговата «чувствителност» към «враждебните психотехники» е класическо самовнушение, което идва от «знанието» за подобни технологии, които активно се изучават в Русия – и то на най-високо ниво.

Вайно има и «научна работа», наречена «Образът на победата». И това е направо нещо феерично. Горещо го препоръчвам както на православните «защитници на истината», така и на тези, които изпитват носталгия по СССР. Например: «в играта се пресича пространството време-живот; тя може да се опише като нещо нематериално, което обаче има способността да се материализира и капитализира. Да играеш, означава да си ангажиран в областта на духа, да се докоснеш до сферата на непознатото и непознаваемото. Същността на играта се състои в способността да доведеш човек до ярост (на руски – «исступление»).Това, което пишат в своя опус съмишлениците на Вайно, изповядващи култа към Победата, изобщо не може да се побере в главата. По-точно, ще се побере – в глава, необременена с образование и интелект. Вайно много ясно показва какво има предвид Путин под Митнически съюз и Общо икономическо пространство. И не, не става въпрос за икономиката. Култът към Победата на Русия е игра, а войната е част от играта. Можете да спечелите войната – и да загубите Играта (точно така, с главна буква). И обратното: можете да загубите войната – и да спечелите Играта.

Затова може спокойно да се каже, че «хитрите планове на Путин» не на последно място са комбинация от игри, оформени под формата на «научни разработки». Между другото, конкуренцията в тази област е доста висока. Същият този Вайно банално е копирал идеята за «теорията на игрите» от известния сталинист Сергей Кургинян. Както и да е, текстът на Вайно обяснява от гледна точка на метафизиката много неща в отношенията между Украйна и Русия, които сме свикнали да разглеждаме линейно. Ужасна окултна теория за материализиране на изображенията, за да се спечели Играта.

«Използването на технологии за социално управление и технологии на доверието, основани на вярата в евангелските пророчества, помощта на божествените сили е позволявало да се обединят усилията в отбраната на Руската земя, придавало е на образа на Победата атмосфера на празник, радост от победата за Святото дело и е донасяло на ангелски крила Духа на Победата, който е позволил да се овладее бъдещето». Надявам се, че на всички вече всичко е ясно. Особено на тези, които са били измамени като доверчиви котенца.

Между другото, как тук да не си спомним неуспешния проект «Новоросия» – Путин е «спечелил геополитическата Игра» и е обединил руския народ, а също така е получил предмет за геополитически наддавания. Доказателство за това са собствените му думи, които изтекоха съвсем наскоро. Когато описва в едно интервю историята с превземането от руснаците на летището в Прищина (Косово) през 1999 г., той споменава, че това е било идея на тогавашния началник на Генералния щаб на Руската федерация генерал Анатолий Квашнин, която не е била съгласувана с никого. Мотивацията е гениална: «На въпроса «Защо»? Той (Квашнин) отговори, че е ясно, че някой ден ще трябва да напуснем това място, но ще има за какво да се пазарим». Чудя се дали руснаците и «доброволците» в Донбас щяха да се подпишат под призивите за «борба с укрофашистите», ако бяха знаели, че Путин искал да търси Шамбала в Донбас и в същото време да получи коз, който след това да може да изтъргува със САЩ или Европа?

Нека да полираме казаното с думите на идеолога на «Новоросия» Владислав Сурков: «Интересно ми е да работя в жанра на контрареализма. Тоест, когато и ако е необходимо да действаме срещу реалността, да я променяме, да я преработваме. Докато проектът преминава в етап на формиране, развитие, растеж, е интересно да се участва в него. Има място за нови идеи. Когато идеята се сблъсква с реалността, старите структури се разпадат и се синтезират нови, което води до активно освобождаване на енергия. Весело е. И когато новото се създаде, то рязко се превръща в старо. Проектът навлиза във фаза на стабилност, става реалност. Преминава на ниско енергийно ниво». Именно с това за пореден път поздравяваме «Новоросия» – «аванпостът на руския свят»: с тях са си поиграли на контрареалност и са ги изхвърлили на сметището. Както е при Фьодор Тютчев: «Изказаната мисъл е лъжа». И сега ние трябва някак си да живеем с тази ниско енергийна контрареалност.

Бонус за търпеливите. Ако читателите искат, те могат да се поинтересуват от проекта «Русия 2045». Това феерично трансхуманистично движение беше споменато, защото на първия конгрес на «Глобалното бъдеще 2045» в Москва през 2012 г. сред ораторите присъстваше Епископът на покой на „Православна църква на Америка“ (призната) Лазар (Пухало) (също екстравагантна личност). През 2011 г. проектът беше признат за «обществено полезен» от Министерството на образованието на Руската федерация.

Окултният произход на Fake News

Може би всички са чували за «доктрината на Герасимов». Валери Герасимов е началник на Генералния щаб на руските Въоръжени сили и разработчик на така наречените невоенни средства за водене на хибридна война. По-просто казано, информационна диверсия. Герасимов определя съотношението на невоенните и военните средства като 4 : 1. Така наречената «теория за контролиран хаос» и «когнитивни оръжия» също могат да се считат за част от невоенното ноу-хау на Русия. Освен това тези теории се представят от Русия като отбранителни (а произходът им, съответно, се приписва на «външни врагове»), а всъщност те се използват като нападателни. Целта на тези технологии е да създадат хаос в държавата на врага, информационна и умствена дезориентация на правителството и населението в предвидената посока, която може да се контролира от определени протоколи. Не последна роля в това играят информационните манипулации, дезинформацията и особено т. нар. Fake News. Всички са се сблъсквали с това явление по един или друг начин, но малцина са изучавали окултната му страна.

Валерий Герасимов, Владимир Путин и Сергей Шойгу. Източник: kremlin.ru

От гледна точка на привържениците на доктрината за «Магията на хаоса», фалшивите новини са нематериални мисъл-форми, които изкривяват реалността в своя полза, а след това образуват нова (паралелна, алтернативна) реалност. Както пише руският изследовател на контролираните и прогнозираните социални структури Захирджан Кучкаров (нека читателите сами да се поинтересуват от този човек и неговите научни постижения): «Фейкът замества фактите, два фейка са дискурс, три фейка – доказателства». Неговият лексикон включва термини като «фактофейки» (т.е. хибридни фейкове, отчасти базирани на факти) и «деривативи на мисъл-формите» (фейкове, които произхождат от фейкове, чиято ценност зависи само от ценността на първичните фейкове). Ако определена алтернативна реалност се толерира от някаква група или част от обществото, тя се превръща в консенсусна реалност. Дори ако тази реалност е изкривена, тя позволява на определена група хора да оцелеят. Като цяло няма нищо лошо в консенсусната реалност – всичко зависи от какви принципи и идеи се формира.

От своя страна, теорията за мисъл-формите идва от окултната теософия на Елена Блаватска, а нейната ученичка Ани Безант заедно с Чарлз Ледбитер написаха книгата «Мисъл-форми».

Ето един фееричен пример за това как да се обединят окултните експерименти на руските спецслужби с човешката психика и Fake News. Явно това е възможно само в «богоспасената» Русия.

Тази история беше разказана от руското издание «Ведомости». Там споменаха заместник-началника на службата за сигурност на президента на РФ генерал Георги Рогозин, който казал в интервю за «Комсомолская правда»: «Има мощни методики, които разкриват психотрониката. Тази наука контролира мозъка <…> за да се види траекторията на живота на човек, неговите възходи и падения, е достатъчно да се знае кога той се е родил». През декември 2006 г. генерал-майор на ФСО (Федерална служба за охрана) на РФ (!!!) Борис Ратников заявил пред «Российская газета», че спецслужбите се били включили към подсъзнанието (!!!) на държавния секретар Мадлен Олбрайт и астрално били открили в нея «патологична омраза към славяните» и мечти за контрол над Русия. А секретарят на Съвета за сигурност Николай Патрушев вече през 2015 г. възпроизведе това като «изявление» на Олбрайт, че Сибир и Далечния Изток не принадлежали на Русия. Всъщност отначало през «тоалетните казанчета» беше впръсната класическа вирусна инжекция с тази заблуда, а след като тя стана известна, руските журналисти и чиновници, като секретарят на Съвета за сигурност на РФ (!!!) Патрушев, започнаха да разпространяват тази новина като факт. А някой друг се бори сериозно с имплантираните чипове, които позволявали да се прониква в чужд мозък и да се четат мисли…

Можем да си направим изводите за това какви вътрешни демони снабдяват руската пропаганда с фейкове за Украйна. Така че «псевдоправославните» медии, които «защитават каноничната църква в Украйна» от «преследване», като произвеждат най-безумните фейкове, фактофейкове и фейкови деривативи, могат съвсем точно да се считат за първични центрове на руската окултна мрежа. От прагматична гледна точка, планираният ефект от генерирането на фейкове срещу някоя религиозна общност може да се сравни с падането на борсовите индекси след скандални, но нереалистични изявления на политици или бизнесмени.

«Руският свят» като окултен проект

Още от първия си мандат Путин и неговият екип започнаха да търсят митологичния «пръстен на всевластието». Тези търсения, съчетани с духовни «усъвършенствания», доведоха Кремъл до тезата, изразена през 2014 г. от първия заместник-началник на администрацията на президента на РФ Вячеслав Володин: «Има Путин – има Русия, няма Путин – няма Русия».

За постигането на голямата цел всички средства са добри. Религиозните организации бяха натоварени да набиват в съзнанието на своето паство такива езотерични термини като «особен руски цивилизационен код», «общо цивилизационно пространство» и т.н. Тези послания имат не само вътрешна, но и външна мисия, която е насочена предимно към Украйна и Беларус – за това се експлоатира митологията за «Светата триединна Русия». За тези, които изпитват носталгия по съветските времена, бе представена програмата «Каква държава изгубихме», в която главната роля изпълняваха исторически котви като комунистически паметници, топоними, песни от този период и др.

От особено значение в този проект е култът към Великата победа, който също лесно се вписва в окултната философия и описаната по-горе теория на игрите. Руската Православна Църква вече успя да придаде на това историческо събитие всички възможни сакрални смисли и дори я сравни с Възкресение Христово («9 май е «гражданският» Великден на нашия народ окончателно и безвъзвратно»). В Храмовете се пеят съветски военни песни, монахини танцуват някакви шаолински танци с въженца, имитиращи нунчаку под съветски песни. РПЦ толерира Сталин и съветските военноначалници-атеисти като част от синкретичния култ към Великата Победа. На 9 май тази година съветските песни звучаха през високоговорителите на три минарета в Махачкала, уж по инициатива на Министерството на извънредните ситуации на Руската федерация. Всяка година честването на годишнината на 9 май е все по-силно, парадите са по-многолюдни, броят на съответните исторически атрибути по улиците се увеличава. Религиозните дейци се надпреварват да обявяват Деня на Победата за мистично събитие, което символизирало силата и непобедимостта на Русия. Своеобразен военен тотем като част от култа към всевластието. Изглежда, че само Свидетелите на Йехова не се присъединиха към това сборище. Резултатът беше предсказуем: обвинения в екстремизъм и пълна забрана за дейността им.

Според мен този военен косплей, който стана толкова популярен сред руснаците, включително флашмобовете на псевдо-ветерани, спокойно се вписва в окултната концепция. Дори логото на 75-годишнината от Голямата Победа по-скоро прилича на магически йероглиф, отколкото на направленията, по които се е движила съветската армия (въпреки че скептичният читател може да припише тази аналогия на професионалната деформация на автора). Този всеобхватен култ, както никой друг, храни езотериците на Кремъл с млада кръв.

Култът към «Свещената война», въведен през последните години, трябва да премахне от руснаците всички морални табута, съществуващи от съветско време. Неслучайно под «руската пролет» (окупацията на Донбас) за «обикновените хора» беше подложен религиозен компонент – този път православен. Православието бе избрано само защото, от гледна точка на кремълските езотерици, това е «най-ефективният култ» в Украйна (за разлика от учението на Рьорих). И трябва да се каже, че Църквата, на чието магическо всемогъщие заложи Путин, се опита много съвестно да изпълни поставената пред нея задача (без дори да се досети за бекграунда на своята «мисия»). Всички «противници на руското цивилизационно пространство» бяха демонизирани и дехуманизирани, представени от пропагандата като олицетворение на всеобщото зло. А злото трябва да бъде наказано на всяка цена.

Всъщност «руският свят» е синкретичен окултен проект, при който всички религии, вярвания, артефакти и исторически митове и неврози трябва в крайна сметка да постигнат една обща цел: да дадат на Путин пръстен на всевластието.

Главното капище на руския православен окултизъм

А сега – черешката на тортата: главният храм на Въоръжените сили на Руската федерация (ВС на РФ). Колко разгорещени спорове се водеха за това за какво там има мозайки с Путин-Сталин-Кримнаш, и защо негов художник-оформител е бурятският будист Даши Намдаков, който освен всичко друго се увлича по тенгризъм [2] – бурятския шаманизъм… Всичко може да се обясни много просто: това е «пренасяне» близо до Москва на същия този вход в Шамбала. Цялата архитектура на «храма» е пропита със свещени числа – диаметърът на купола отговаря на броя на дните на «отечествената война», височината на камбанарията – 75 метра е в съответствие с годишнината на Деня на Победата според съветската версия и т.н. В същото време за традиционната Православна Църква са характерни свещени символи със съвсем различно смислово значение. Александър Каншин, ръководител на фондация «Възкресение», където се акумулираха даренията за строителството, също разказа, че в храма присъствала мистика на числата.

Няма да повтарям всичко, което беше написано за този «храм» преди и след неговото освещаване от Патриарх Кирил на 14 юни. Ето само няколко снимки:За сравнение, традиционни православни Храмове на Русия от птичи поглед:

Снимка: https://vadimrazumov.ru

Има ли още някакви въпроси за «руския свят», Руската Православна Църква (РПЦ), Шамбала, шаманите, Новоросия, Fake News?

P.S. В навечерието на 2012 г. Путин просвети руснаците, че новата година била годината на дракона, и самият той бил роден под този източен астрологичен знак и годината трябвало да донесе късмет и просперитет на страната. А в края на 2018 г. сайтът «Царьград» (неговият основател е до мозъка на костите православния и голям меценат на РПЦ Константин Малофеев) препечатва «пророчеството» на руския журналист Андрей Колесников, че Путин бил дошъл в годината на Дракона (2000 г.) – и щял да си отиде в годината на Дракона. Тоест през 2024 г. …

P.P.S. Когато се пишеше тази статия, беше публикувано много хайпово (готино) видео – разговор между политолога Валери Соловей, общественика Марк Фейгин и философа Андрей Космач, озаглавен «Демоните на Кремъл, окултните практики на първите лица на държавата». Участниците в програмата разказват за ужасни окултни експерименти на руското политическо ръководство. Не е възможно да се проверят всички посочени факти, затова се въздържам да цитирам тези инсайдъри.

Източник: Духовний Фронт України


[1] Нооскоп – букв. концепция или хипотетично устройство според някои, която ще ни позволи да изучаваме колективното съзнание на човечеството за получаване и записване на промени в биосферата и човешките дейности за да се оценят пространствено-времевите промени с целия диапазон на човешкия живот чрез сканиране на ноосферата.

[2] Тенгризъм. Това е древно вярване на тюркските, монголските, хунските народи, включително и прабългарите преди мнозинството от тях да приемат известните световни религии. Все още активно се практикува в Якутия, Монголия, Казахстан, Киргизстан и др. паралелно с тибетския будизъм.

В тенгризма смисълът на живота се състои в съществуването в хармония с обкръжаващия свят. Тенгристите разглеждат съществуването си като поддържано от безкрайното Небе – Тенгри, Богинята Майка Умай, плодородната Земя/Вода – Ерсу и владетел Улген, който е считан за покровител на горния свят. Земята, Небето, духовете на природата и предците се грижат за всички нужди и защитават хората.

Мирозданието на тенгризма (тенгрианството) е, че света е съставен от три нива или свята. Повелител на средният, на който живеем е Богинята Майка Умай, долният свят е където отиват духовете на починалите, за да чакат прераждането си с повелител Елериг и горния свят на Улген. Световното дърво, Бой терек по вертикалата свързва трите свята.

Шаманите (в прабългарския вариант колобъри) играят важна роля при възстановяването на баланса, когато той бива нарушен вследствие на бедствия или намесата на духове. Те в състояние на транс могат да пътуват по вертикалата на световното дърво, стълба между трите свята. Като такова се е считало старо вековно дърво сред горска поляна, предимно дъб или каменен менхир. Мястото, където се е извършвало свещенодействието е наричано капище или оброчище.

Тенгризмът включва шаманство, анимизъм, тотемизъм, култ към предците и определени елементи от китайската космология.

Тенгризмът е бил също така религия на прабългарите, хуните, евразийските авари и маджарите. Те пренасят тенгризма в Европа, като някои от тях продължават да го изповядват до късното средновековие. Съществува теория според която в България то е разпространена религия и като такава съществува до края на IX век, когато Християнството става официално вероизповедание по времето на Свети Княз Борис-Михаил.

В България през последните години се наблюдава повишен интерес към тенгрианството. В основата на това е Движение „Войни на Тангра“, основано през 2004 от починалия дисидент Ангел Грънчаров – Елтимир.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal