Президентът на Европейска Украйна нареди преразглеждането на статута на религиозни празници между които и мюсюлмански

Автор: Doxologia INFONEWS

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на Правителството да обмисли предоставянето на държавен статут на определени религиозни празници, като Рамазан Байрам, Курбан Байрам, Пасха, Рош Хашана, Ханука, Великден на християните от западен обряд, и други. За това съобщава Интерфакс.

Както бе отбелязано в указа на държавния глава, такова предложение е направено с цел осигуряване на конституционни права и свободи на гражданите, реализиране на равни права и възможности за всички вярващи, почитане на историята, културата и традициите на украинското общество като многонационални и многоконфесионални.

Съгласно указа Правителството трябва да проучи този въпрос и да разработи предложения за взаимодействие с Всеукраинския съвет на църквите, религиозните организации и Украинския институт за национална памет, след което да внесе съответния законопроект за разглеждане от Върховната Рада.

Всичко това за пореден път разкрива европейското настояще и бъдеще на Украйна и на украинския народ, които са благословени с такъв президент.

✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎