Начало » Разни » COVID-19 » Посещението на Вселенския Патриарх в Йоанина беше отменено заради пандемията | VIDEO

Посещението на Вселенския Патриарх в Йоанина беше отменено заради пандемията | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Свещената Митрополия на Йоанина обяви вчера, че Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей отменя окончателно своето посещение в град Йоанина по случай официалното откриване на новия Храм на Свети Паисий Светогорец. Причините са две, поради които Вселенският Патриарх отменя своето посещение:
първата е продължаване на пандемичната обстановка в Гърция, а втората – спазването на строгите изисквания за да не се събират много хора в храмовете и спазването на отстояние между вярващите, което не позволява действията по освещаването на Храма. Посещението беше планирано за 12 юли 2020 г. за празника на Свети Паисий Светоговрец. Припомняме, че Храмът трябваше да бъде осветен от Негово Всесветейшествно, но отново заради пандемията това беше направено от Митрополита на Йоанина при спазване на ограничителните мерки на 20 април 2020 г.

Митрополитът на Йоанина заяви, че „отмяната от страна на Вселенския Патриарх е логично. В Храма могат да влязат съгласно изискванията само 60 души. Кои ще са тези хора, при положение, че са изявили желание да дойдат хиляди вярващи не само за освещаването на Храма, но и за посещението на Вселенския Патриарх… Негово Всесветейшество и аз като Митрополит не искаме да поемаме такава отговорност и такъв риск за здравето на хората. Нашето съзнание не ги го позволява, тъй като ще се струпат много хора на едно място…. Искахме Негово Всесветейшество да открие официално Храма с отслужването на първата Божествена Литургия на неговия празник на 12 юли. С Негово Всесветейшество се разбрахме да посети Йоанина, когато условията са по-благоприятни “.

Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Йоанина г-н Максим заяви, че Тържествената Божествена Литургия ще бъде отслужена от него при спазване на всички мерки за защита на човешкото здраве и с максимум 60 души в Храма, а за тези, които искат също да съучастват в Божествената Литургия ще бъдат осигурени столове и видео стена извън Храма, за да бъдат съпричастни с това важно събитие за град Йоанина.

При положение, че е отменено посещението на Негово Всесветейшество ще дойдат по-малко хора и така ще има по-голям контрол за спазване на изискванията.

Тук може да изгледате видеоматериала на гръцки език:


Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal