Носенето на маски в Храмовете в Кипър става задължително, а в Лемесос (Лимасол) с ограничение присъствието на вярващите | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес Кипърското Правителство взе нови мерки за ограничаване рапространението на коронавируса в Кипър, след увеличените случаи в последните дни.

Като част от действията за ограничаване разпространението на вируса, от Министерството на здравето обявиха на пресконференция следните допълнителни мерки, които влизат в сила за цялата територия на Кипър от полунощ:

  1. Става задължително носенето на маска от цялото население в затворените пространства, които често се посещават (напр.: търговски центрове, банки, супермаркети, болници, църкви и др.), а глобата за неспазване ще бъде 300 евро.
  2. Увеличаване контрола на летищата като вземането на проби се увеличава от 600 на 1000 дневно, като се акцентира върху кипърците, които се завръщат от чужбина.
  3. Визитациите в болниците (частни или общински), както и в старческите домове да бъдат ограничени до минимум.

А по-конкретно за Лемесос се въвеждат по-специални мерки, тъй като там има действащи огнища на коронавирус. Мерките в Лемесос също влизат в полунощ:

  1. Възстановяване на ограничението за струпване на хора на социални събития до 10 души.
  2. Възстановяване ограничението за максимален брой хора в заведенията за обществено хранене: до 75 души на закрито и до 150 души на открито, независимо от квадратурата.
  3. В Храмовете присъствието на вярващите се определя на база квадратни метра площ, като общият максимален брой не може да превишава 75 души.

Тези три мерки за Лемесос ще бъдат в сила за три седмици, считано от 00:00 ч. на 01 август 2020 г.

Източник: Philenews.com

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal