Нов Протосингел в Свещената Митрополия на Швейцария

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

Негово Високопреосвещенство Митрополитът на Швейцария г-н Максим, определи за свой Протосингел Негово Високопреподобие Архимандрит г-н Фануриос Толиотис, клирик на нашата Митрополия, командирован от Свещената Митрополия на Родос.

Наскоро определеният за Протосингел е роден в Дравискос, Серес на 25 януари 1981 г. Неговото семейство се премества в Родос през 1989 г. Той е завършил Атонската Църковна Академия, дипломирал се е в Богословския факултет на Аристотелския университет в Солун и е постриган за монах в Свещената Обител на Свети Архангел Михаил в Тари, Родос от Игумена на Монастира Архимандрит Амфилохиос Цукос (настоящ Митрополит на Ганос и Хора, бивш на Нова Зеландия). Отец Фануриос е ръкоположен за дякон през 2003 г., а за презвитер през 2004 г. от блажения Митрополит на Родос г-н Апостол. През 2005 г. е удостоен с офикия Архимандрит от настоящия Високопреосвещен Митрополит на Родос г-н Кирил.

Служил е в енориите на Света Марина в Аполакя, Родос, на Възнесение Господне в град Родос и на Свети Йоан Богослов във Ватион, Родос.

В Швейцария отец Фануриос дойде за следдипломна квалификация в Института за следдипломни изследвания по Православна Теология в Шамбези, Женева.

Източник: Ιερά Μητρόπολη Ελβετίας | Diocèse de Suisse du Patriarcat Oecuménique

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal