Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Украйна » Митрополит на ПЦУ нарече публикациите на РПЦвУ за него „пропаганда на Гьобелс“

Митрополит на ПЦУ нарече публикациите на РПЦвУ за него „пропаганда на Гьобелс“

Превод: Соня Димитрова

Митрополит Переяславски и Вишневски г-н Олександър (Драбинко) (Православна Църква в Украйна) реагира на публикацията на проруското издание raskolam.net, в която се посочва, че той уж искал да «наследи» Винницката Епархия, която се оглавява от Митрополит Симеон (Шостацки).

«Налице е явна «криза на жанра» в информационното поле на представителите на юрисдикцията на Руската Църква в Украйна. Поредното изхвърляне на словесна жлъч е лишено от всякакви етични задръжки. Не за пръв път съм свидетел на методите на отвратителната, безпринципна и подла пропаганда на Гьобелс на структури, направлявани от Управлението по делата от Лаврския корпус № 49» – написа Митрополит Олександър на страницата си във Facebook.

Той също така добави, че всичко, което се пише и разпространява, подобно на такива публикации, е «непрекъсната, евтина и гнусна лъжа», за да се «сее вражда и недоверие».

Митрополит Олександър допълни поста си с цитати от Евангелието: «А той им рече: враг човек е сторил това (Матей 13:28) … «Ваш баща е дяволът; и вие искате да изпълнявате похотите на баща си. Той си беше открай човекоубиец и не устоя в истината, понеже в него няма истина. Кога говори лъжа, своето говори, защото е лъжец и баща на лъжата» (Йоан 8:44). «И когато човеците спяха, дойде врагът му и посея между житото плевели, па си отиде» (Матей 13:25).

Ще припомним, че Митрополит Олександър (Драбинко) заяви, че в РПЦвУ има много привърженици на Автокефалията на ПЦУ.

Източник: Духовний Фронт України

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal