Митрополит Епифаний се обърна към младите: «Кой освен вас може да открие нови хоризонти?»

Превод: Соня Димитрова

На 28 юни в Украйна отбелязват Деня на младежта. По този случай Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Епифаний се обърна към младите хора с приветствие в своята фейсбук страница:

«В Деня на младежта – най-искрени поздравления от голямото семейство на Православната Църква на Украйна към всички, които са млади по душа. Нека Господ да благослови всички ваши добри начинания, дела и планове!

Младостта е време на търсене, нали? Кой освен вас може да открие нови хоризонти? В края на краищата вие знаете по-добре от всеки от какво се нуждае младото сърце и душа. Особено днес, когато в очите на вашите приятели и познати се появява смущение. Затова нека се опитаме да създадем заедно нов тренд на ефективен оптимизъм – оптимизъм не на думи, а на дела. Бъдете за пример с думите си, вярата, любовта и надеждата, която я дарявате на другите чрез вашите добри дела.

Днес оптимизмът е важен и необходим не само като отношение към живота от позитивна гледна точка, но и като позиция: ще стана по-добър и ще направя този свят по-добър, мога да го направя, защото аз не съм сам – с мен са моите съмишленици, но най-важното – с мен е Бог.

Така че, умейте да приемате и да давате любов, да се грижите за близките си, да уважавате приятелите си, да избирате мисията си в живота също с любов – тогава тя ще донесе добри щедри плодове. Духовенството на нашата Църква се моли в бурното море от възможности да намерите своя собствен истински път и да напишете своя собствена истинска история – за победи и постижения, за развитие и опит за вашето благо и за света, в който живеете. И помнете, че във всички ваши начинания и през целия ви жизнен път нашата Църква е редом до вас».

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal