Начало » Новини » Светът » Митрополитите на (Префектура) Тракия: Превръщането на Света София в джамия е оскърбление и провокация срещу Християните по целия свят

Митрополитите на (Префектура) Тракия: Превръщането на Света София в джамия е оскърбление и провокация срещу Християните по целия свят

In other languages: GR

Превръщането на Света София Божия в действаща джамия, по инициативата на г-н Реджеп Тайип Ердоган, представлява оскърбление и провокация срещу Християните по целия свят

Изключителният свещен и исторически Символ на Християнството се използва като инструмент от турския президент, в опита му да изгради една съвременна нео-османска ислямска държава с характеристиките на халифата.

Изправена пред тази провокация, Гърция като европейска правова държава без да се отказва от националните си права е длъжна да продължи да дава уроци по демокрация.

Тракия (част от Префектура Източна Македония и Тракия в Гърция – Бел. прев.) е образец на един местен модел (на религиозна толерантност – Бел. прев.) и пример за подражание.

Мирното съвместно съществуване на населенията с различни религии и уважението на религиозната свобода са постижения, които не се оспорват, но и не бива да се подкопават.

В крайна сметка, евангелската любов е най-важното вечно и общочовешко християнско послание.

Именно него, ние ще продължим да проповядваме в Тракия както с думи, така и чрез дела. И с него ще продължим да вървим напред.

Четиримата (4) Митрополити осъждаме решението и призоваваме целия Християнски и цивилизован свят да реагира по всякакъв подходящ начин за възстановяването на паметника и връщането му към неговото правилно предназначение (използване).

+ Митрополит на Дидимотихон, Орестида и Суфли ДАМАСКИН

+ Митрополит на Ксанти и Перитеориу ПАНТЕЛЕЙМОН

+ Митрополит на Александруполис АНТИМ

+ Митрополит на Марония и Комотини ПАНТЕЛЕЙМОН

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal