Начало » Новини » Мнения » Киевският Митрополит Епифаний поздрави украинските военни с Деня на Миротвореца

Киевският Митрополит Епифаний поздрави украинските военни с Деня на Миротвореца

Превод: Соня Димитрова

Предстоятелят на Православната Църква на Украйна Киевски Митрополит Епифаний поздрави украинските военнослужещи с Деня на Миротвореца.

«Седем години подред ние почитаме украинските миротворци с национален празник, въпреки че тяхната дейност в името на мира, доброто и истината има няколко десетилетна история. Повече от 40 000 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна са участвали в различни международни мироопазващи операции от 1992 г. насам. А когато дойде време да защитят собствената си държава, те станаха миротворци и на родната си земя. Дълбоко уважение и искрена благодарност за вашата смелост и вярност към клетвата!» – написа той във Facebook.

Предстоятелят на ПЦУ отбеляза, че Господ е говорил за миротворците по време на Проповедта на планината: «Блажени са миротворците, защото те ще бъдат наречени синове Божии» (Матей 5:9). Миротворците разрешават конфликтите, защитават цивилното население, защитават правата и свободите на хората и с това защитават главното – мира, и по този начин изпълняват наставленията на Божия Син, Който благовести мира и доброто за хората.

Днес Митрополит Епифаний също помоли да си спомним за загиналите по време на мироопазващи мисии – светлата памет за тях ще живее в нашите сърца.

«Искам да изразя специалната си подкрепа за семействата на миротворците: благодаря ви за издръжливостта и подкрепата за вашите роднини, които в различни краища на Земята със своите дела служат на ближните и изпълняват наследеното от Бога благо дело. Мир за вас, добро и нови постижения в името на истината» – обобщи Митрополит Епифаний.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal