Киевският Митрополит Епифаний поздрави украинците за Деня на семейството

Автор: Митрополит на Киев и на цяла Украйна г-н г-н Епифаний

Превод: Соня Димитрова

Всеки човек на тази земя се нуждае от място, където да се чувства защитен и спокоен, да не се страхува от упреци и където да може да сподели съкровените си мисли и преживявания. Семейството е тихото убежище, в което можете да се върнете по време на бури в живота си, а ключът към силната и благотворна връзка между роднините е любовта.

Чудесно е когато едно семейство създаде свои собствени добри традиции, които се предават от поколение на поколение. Децата приличат на своите родители, баби и дядовци, предци не само по външен вид: те попиват чертите на характера и възпитанието, като изковават личността си и се учат от опита на онези, които са преживели по-голям отрязък време от земния си живот. Живият пример за добродетелен живот на родителите е най-добрият начин за възпитание на децата. Затова бъдете достоен пример за тях, като въплъщавате християнските добродетели чрез своите действия, и насочвате любознателните си дъщери и синове към правия път. И разчитайте на Господа във всичко, защото Той винаги помага в такова важно дело и отговаря на вашите молитви.

Взаимоотношенията в семейството не винаги са безоблачни: никой не е застрахован от недоразумения и кавги, обиди и ревност… Но ние като Християни трябва да преодоляваме тези трудности с любов, добро отношение и прошка: «като се търпите един друг и си прощавате взаимно, ако някой има против някого оплакване: както Христос ви прости, така и вие» (Кол. 3:13). И не забравяйте, че Църквата е винаги редом до вас, готова да ви подкрепи, посъветва и утеши.

Днес, когато поздравявам всяко украинско семейство за празника, ще цитирам Апостол Павел, който учи: «Всичко у вас да става с любов» (1 Кор. 16:14). Молим се за близките си. Нека химнът на любовта да звучи във всяко семейство и нека Божието благословение да пребъде с вас.

Източник: Митрополит Київський і всієї України Епіфаній


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎