Начало » Новини » Светът » Ислямският учен Имран Назар: Ще върнем „Света Софѝя“ на нашите братя и сестри Християни | VIDEO

Ислямският учен Имран Назар: Ще върнем „Света Софѝя“ на нашите братя и сестри Християни | VIDEO

In other languages: GR

През последните дни във Facebook циркулира едно видео, в което известният ислямски учен и философ г-н Имран Назар Хосеин коментира събитията около желанието на Ердоган да превърне „Света Софѝя“ в джамия.

За тези, които са уверени, че „Света Софѝя“ трябва бъде превърната в джамия, както и за тези хора, които са се присъединили към турското правителство за да превърнат „Света Софѝя“ в джамия за пореден път, ще ви кажа, че това е срамно за вас! Това е срам за вас!“, отбеляза в своята беседа ислямският философ.

На друго място г-н Имран Назар Хосеин подчертава, че един ден „Света Софѝя“ ще бъде върната на Православните Християни, заявявайки, че това „е пророкувано“ от пророка Мохамед.

Интересното е, че на едно място споменава, че и самият Константинопол ще се върне на Православните Християни, дори официално ще си върне името Константинопол, а не както сега се нарича „Истанбул“, което също е гръцки израз – Εἰς τὴν Πόλιν = В Града, към Града.

Кой е Имран Назар Хосеин?

Г-н Имран Назар Хосеин е ислямски учен, писател, философ и бивш държавен служел в Тринидат и Тобаго. Той е специализирал в ислямската есхатология, световната политика, икономика и съвременните социално-икономически и политически въпроси.

Той е роден през 1942 г. на остров Тринидат и Тобаго на Карибите. Неговите родители са потомци на емигранти от Хиндустан (Индия, Пакистан и Бангладеш).

Г–н Хосеин има няколко висши образования. Учил е в Института Алеемия в Карачи (Пакистан), в Университета в Карачи, в Университета на Западна Индия, в Университета Ал Азар и в Института по междуанродни отношения в Швейцария.

Няколко години е работил като държавен служител във външната служба към министерство на външните работи на Тринидат и Тобаго. През 1985 г. напуска тази висша длъжност, за да посвети живота си на исляма.

Той е живял в Ню Йорк около 10 години, където е бил директор по ислямски изследвания към Смесения Комитет на мюсюлманските организации в Ню Йорк.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal