Начало » Новини » Светът » Ислямският джихадист Ердоган заяви, че мнението на другите страни няма да повлияе на решението за „Света Софѝя“

Ислямският джихадист Ердоган заяви, че мнението на другите страни няма да повлияе на решението за „Света Софѝя“

Автор: Doxologia INFONEWS

На 11 юли 2020 г. ислямският джихадист и диктатор Реджеп Ердоган заяви, че Анкара не се влияе от мнението на другите държави по въпроса за статута на „Света Софѝя“. За това съобщава Интерфакс.

Турция взе решение да промени статута на „Света Софѝя“ от музей в джамия въз основа на желанието и волята на хората. Мнението на другите страни няма да повлияе на нашето решение. То е суверенно право“ – каза той.

Припомняме изявлението на ЮНЕСКО: „Всякаква промяна на статут на обект, включен в световното културно наследство, изисква предварително уведомяване на ЮНЕСКО и евентуално разглеждане от Комисията за световно наследство.

Припомняме и това, че много Предстоятели на поместни Църкви, Архиепископи и Митрополити, световни организации, включително и много мюсюлмани, сред които мюфтии и депутати, президенти и министър-председатели на различни държави се обявиха за запазването на статута на „Света Софѝя“.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal