Начало » Новини » Светът » Етолийският Митрополит Козма: Християните по целия свят да въстанат за „Света София“

Етолийският Митрополит Козма: Християните по целия свят да въстанат за „Света София“

Автор: Doxologia INFONEWS

Свещената Митрополия на Етолия и Акарнания (Еладска Църква) съобщава, че на 24 юли 2020 г. в 10:00 ч. (в този ден ще се състои първото оскверняване на „Света София“ с мюсюлмански молитви) камбаните на всички Храмове в Митрополията ще бият траурно и всички духовници в диоцеза на Митрополията ще се молят Господ да се смили над Светия Град Константинопол и над „Света София“.

Кириархът на Митрополията г-н Козма (Папахристос) заяви, че християните по целия свят трябва твърдо да въстанат, за да се предотврати превръщането на „Света София“ в джамия.

Според Йерарха, „днес когато всички говорим за права, за култура, за свобода, в същото време Катедралата на Света София се превръща в турска джамия с омраза, страст и фанатизъм“.

Там, където е бил почитан Триединният Бог; където Разпнатият и Възкръсналият Христос, нашият Единствен Истински Бог е бил принасян в безкръвна жертва, сега се почита Аллах.

Разбираме ли това, скъпи мои? Изпитваме огромна болка и сме шокирани! Искаме християнският свят твърдо да се разбунтува, да въстане и да предотврати второто падане на Константинопол. За съжаление, както през първия път (1453 г. – Бел. Doxologia INFONEWS), така и сега Западът мълчи“ – каза още Митрополит Козма.

Разбира се, от Doxologia INFONEWS с цел пълна обективност ще кажем, че днес именно Западът и Гръцката Държава, заедно с техните църкви, най-много се бунтуват срещу незаконното решение на ислямския джихадист Ердоган. След тях са Вселенската Патриаршия и останалите поместни Църкви, които заявиха своите позиции и остро осъдиха решението на Ердоган.

Русия и Московската Патриаршия подкрепят Ердоган. Българската Държава също го подкрепя, а за Българската Патриаршия – не е ясно. Българската Патриаршия не се изказва по абсолютно никакви въпроси, вкл. и от духовен характер, освен ако не са свързани с Истанбулската конвенция, Светия и Велик Събор в Крит, социалните услуги и джендъризма. Именно по тази причина позицията на Българската Патриаршия не е ясна, нито има заявена такава. По пътя на логиката можем да считаме, че Българската Църква с мълчанието си подкрепя Ердоган.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal