Епископската хиротония на Архимандрит Емануил Сфяткос за Преосвещен Христуполски Епископ ще бъде на 11 юли 2020 г. (събота) в Берлин

In other languages: DEGR

Превод: Йордан Георгиев

С радост ви съобщаваме, че Епископската хиротония на избрания за Преосвещен Христуполски Епископ г-н Емануил ще бъде на 11 юли 2020 г, в събота, в Свещения Храм на Възнесение Господне в Берлин.

Понеже заради пандемията от коронавирус не се позволява многочисленото присъствие на вярващите в Храма в деня на хиротонията, с изключение на всички онези, които ще са го декларирали, Божествената Литургия ще бъде предавана от 09:00 ч. чрез електронната страница на енорията.

Съобщава се също, че новият Викарен Епископ ще служи всеки ден от 12 до 18 юли 2020 г. от 09:00 ч. в гореспоменатия Свещен Храм. Така ще имат възможност вярващите, които не ще могат да присъстват на хиротонията, за да го поздравят по случай новото му църковно служение. За тези Божествени Литургии е необходимо предварително да се попълне декларация за съучастие в тях.

След това, новохиротонисаният Епископ постепенно ще посети енориите на нашата Свещена Митрополия за да предостави възможност на целия вярващ народ да получи неговата благословия.

Бон, 30 юни 2020 г.

От Свещената Митрополия

Източник: Ἱερὰ Μητρὀπολις Γερμανίας καὶ Έξαρχίας Κεντρῶας Εὐρῶπης | Griechisch-Orthodoxie Metropolie von Deutschland

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal