ЕКСКЛУЗИВНО: Бившият прессекретар на Грузинската Патриаршия с остро изявление за Главния Храм на ВС на РФ, за Русия и за украинската Автокефалия

Автор: Doxologia INFONEWS

„Грузинската Патриаршия трябва незабавно да реагира на мозайката в Главния Храм на Въоръжените сили на Руската Федерация, на която се говори за участието на руските военни във въоръжените конфликти в Абхазия и Южна Осетия“ – това написа на стената си във Facebook бившият прессекретар на Грузинската Патриаршия и бивш клирик на Грузинската Църква Басил Кобахидзе.

Според него „Грузинският Патриарх трябва да изгони от Тбилиси официалния представител на Московския Патриарх в Грузия, и да прибере своя представител от Москва

Крайно време е Грузинската Патриаршия да признае Автокефалията на Православната Църква в Украйна (ПЦУ). В противен случай, Грузинската Църква окончателно ще докаже, че е клон на руското КГБ“ – заяви Кобахидзе.

Грузинската Патриаршия низвергна от сан Кобахидзе през 2004 г. след публична критика от негова страна по отношение на Грузинския Патриарх Илия II и неговата църковна политика. Тогава Кобахидзе изрази недоволството си от това, че Грузинската Църква напусна през 1997 г. Световния съвет на църквите.


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎