ЕКСКЛУЗИВНО: Бившият прессекретар на Грузинската Патриаршия с остро изявление за Главния Храм на ВС на РФ, за Русия и за украинската Автокефалия

Автор: Doxologia INFONEWS

„Грузинската Патриаршия трябва незабавно да реагира на мозайката в Главния Храм на Въоръжените сили на Руската Федерация, на която се говори за участието на руските военни във въоръжените конфликти в Абхазия и Южна Осетия“ – това написа на стената си във Facebook бившият прессекретар на Грузинската Патриаршия и бивш клирик на Грузинската Църква Басил Кобахидзе.

Според него „Грузинският Патриарх трябва да изгони от Тбилиси официалния представител на Московския Патриарх в Грузия, и да прибере своя представител от Москва

Крайно време е Грузинската Патриаршия да признае Автокефалията на Православната Църква в Украйна (ПЦУ). В противен случай, Грузинската Църква окончателно ще докаже, че е клон на руското КГБ“ – заяви Кобахидзе.

Грузинската Патриаршия низвергна от сан Кобахидзе през 2004 г. след публична критика от негова страна по отношение на Грузинския Патриарх Илия II и неговата църковна политика. Тогава Кобахидзе изрази недоволството си от това, че Грузинската Църква напусна през 1997 г. Световния съвет на църквите.


DONATION

If you wish, you can support us with your donation. We thank you from the bottom of our hearts!


✎ КОМЕНТАРИ • COMMENTS ✎

ПОСЛЕДНИ ПУБЛИКАЦИИ