Египетският премиер посети Синайския Монастир на Света Екатерина

Автор: Doxologia INFONEWS

Египетският премиер Мустафа Мадбули посети Монастира на Света Екатерина в Синай, заедно с редица египетски министри. За това съобщава Orthodox Times.

Изпълнявайки на практика желанието на египетския президент Абдел Фатах ал-Сиси да изтъкне колкото се може повече този уникален регион, който е една от най-големите крепости на Православието в света, египетският премиер беше посрещнат от Монасите в гръцкия православен Монастир, където се веят трите знамена – на Гърция, на Египет и на Монастира Света Екатерина.

Скевофилаксът на Монастира отец Михаил награди египетският министър-председател с най-високото монастирско отличие – орден на Света Екатерина.

Мустафа Мадбули от Монастира разговаря по телефона с Игумена на Монастира Архиепископ Дамян от Синай, Фаран и Райто, който е в Атина поради ограниченията заради COVID-19.

Архиепископ Дамян горещо благодари на египетския министър-председател за защитата и грижите, предоставяни от египетската държава и президента Ал Сиси за Монастира на Света Екатерина на Синай, подчертавайки голямото значение, което страната отдава на хармоничното съвместно съществуване на християни и мюсюлмани, което се превърна в пример за Близкия изток.

От своя страна египетският премиер поздрави един по един Монасите от Свещения Монастир.

DONATE TO DOXOLOGIA INFONEWS

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

or through PayPal