Начало » Новини » Светът » Договор за защита и популяризиране на Патриаршеската и Ставропигиална Свещена Обител на Света Троица Дзангаролон | Крит

Договор за защита и популяризиране на Патриаршеската и Ставропигиална Свещена Обител на Света Троица Дзангаролон | Крит

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 06 юли 2020 г., понеделник, в 10:00 ч. ще се подпише Програмен договор за изготвяне на проект за защита и популяризиране на Свещената Обител на Света Троица Джангаролон. Договорът ще се сключи между министерство на културата и спорта на Гърция, Префектурата на Крит, Патриаршеската и Ставропигиална Свещена Обител на Света Троица Дзангаролон и Политехническия университет в Крит.

Програмният договор ще бъде с бюджет от 241 800,00 евро. Ще бъде подписан от страна на Министерството на културата – от министър Лина Медони, от страна на Префектурата – от префекта Ставрос Арнаутакис, от страна на Обителта – от Преосвещения Дорилейски Епископ и Игумен на Свещената Обител г-н Дамаскин Лионакис и от страна на Политехническия университет в Крит – от ректора г-н Евангелос Диамандопулос.

Срокът на договора е за двадесет и шест (26) месеца, а неговият предмет е изработването на проучвателна програма със заглавие: „Изследване на възможностите за защита, популяризиране, възстановяване и използването отново на сградата на бившата Свещеническа Школа, както и на прилежащите рухнали постройки към Свещената Обител на Света Троица Джангаролон в Ханя на о-в Крит заедно с обкръжаващата ги околна среда“.

Източник: ΕΡΤ

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal