Договор за защита и популяризиране на Патриаршеската и Ставропигиална Свещена Обител на Света Троица Дзангаролон | Крит

In other languages: GR

Превод: Йордан Георгиев

На 06 юли 2020 г., понеделник, в 10:00 ч. ще се подпише Програмен договор за изготвяне на проект за защита и популяризиране на Свещената Обител на Света Троица Джангаролон. Договорът ще се сключи между министерство на културата и спорта на Гърция, Префектурата на Крит, Патриаршеската и Ставропигиална Свещена Обител на Света Троица Дзангаролон и Политехническия университет в Крит.

Програмният договор ще бъде с бюджет от 241 800,00 евро. Ще бъде подписан от страна на Министерството на културата – от министър Лина Медони, от страна на Префектурата – от префекта Ставрос Арнаутакис, от страна на Обителта – от Преосвещения Дорилейски Епископ и Игумен на Свещената Обител г-н Дамаскин Лионакис и от страна на Политехническия университет в Крит – от ректора г-н Евангелос Диамандопулос.

Срокът на договора е за двадесет и шест (26) месеца, а неговият предмет е изработването на проучвателна програма със заглавие: „Изследване на възможностите за защита, популяризиране, възстановяване и използването отново на сградата на бившата Свещеническа Школа, както и на прилежащите рухнали постройки към Свещената Обител на Света Троица Джангаролон в Ханя на о-в Крит заедно с обкръжаващата ги околна среда“.

Източник: ΕΡΤ


 

Donate to Doxologia Infonews

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46 BPBI 8898 4030 6876 01

 

Follow us on Twitter:

@doxologiainews

 

Follow us on Facebook page:

@doxologiainfonews

 

Join our Facebook group:

@doxologiainfonews.group

 

Follow us on Instagram:

@doxologiainfonews

 

Follow us on ВКонтакте:

@doxologiainfonews

 

Join our Telegram channel:

@doxologiainfonews

 

Subscribe to us on YouTube:

@doxologiainfonews