Начало » Новини » Мнения » Гръцкият премиер се чу по телефона с Вселенския Патриарх за Света Софѝя | VIDEO

Гръцкият премиер се чу по телефона с Вселенския Патриарх за Света Софѝя | VIDEO

In other languages: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

Днес премиерът на Гърция г-н Кириакос Мицотакис проведе телефонен разговор с Вселенския Патриарх г-н г-н Вартоломей, като му заяви, че му оказва пълна подкрепа.

Според източници от гръцкото правителство Кириакос Мицотакис от днес е започнал да провежда множество телефонни разговори на международно равнище във връзка с кощунственото решение на Ердоган да превърне Светията и Символа на Православието – Храма на Света Софѝя в джамия.

Тези действия на гръцкия премиер са част от реакцията на Гърция, която тепърва започва в международен план срещу действията на Ердоган, които обидиха милиони християни по целия свят.

Днес г-н Мицотакис е на посещение на о-в Керкира (Корфу), където се поклони на Свещените Мощи на Свети Спиридон Тримитунтски. Той се срещна и с Митрополита на Керкира г-н Нектарий.

Оттам той проведе дълъг разговор с Негово Божествено Всесветейшество Вселенският Патриарх г-н г-н Вартоломей. Премиерът не само, че е изразил своята съпричастност с Главата на Православната Църква, но и му е заявил своята пълна подкрепа към него.

Мицотакис ще поиска от ЕС да наложи сериозни икономически санкции на Турция, като даде да се разбере, че това ще бъде постигнато въпреки някои страни, които имат симпатии към Турция, например Германия и България, чиито правителства имат туркофилски симпатии.

Отделно, Мицотакис ще поиска ЕС да преразгледа сериозно отношенията си с Турция, които отсега насетне да бъдат на съвсем нова основа. Мицотакис ще търси подкрепа не само в Европа, но и във всички държави и международни организации по целия свят.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal