Начало » Православна Църква » Древни църкви » Древна Патриаршия на Александрия » Гръцкият президент се срещна с Александрийския Патриарх заради „Света София“ и Вселенската Патриаршия

Гръцкият президент се срещна с Александрийския Патриарх заради „Света София“ и Вселенската Патриаршия

Автор: Doxologia INFONEWS

Президентът на Република Гърция Екатерини Сакеларопулу проведе среща днес с Негово Божествено Блаженство Александрийския Патриарх г-н г-н Теодор II. За това съобщава Orthodox Times.

Патриархът информира президента за важната мисионерска, образователна, социална и благотворителна дейност, осъществявана от Древната Александрийската Патриаршия, както и за интензивните проблеми, пред които са изправени африканските страни.

Президентът на Република Гърция поздрави Патриарха за приноса му за паството в неблагоприятните условия и подчерта необходимостта Европа да подкрепи Африка в справянето с имиграционния натиск.

Президентът на Република Гърция и Александрийският Патриарх също обсъдиха влошаващата се ситуация в Либия, както и скорошните провокативни действия на Турция за превръщането на „Света София“ в джамия.

Те също така подчертаха необходимостта от подкрепа за Вселенската Патриаршия в този труден момент.

Патриархът благодари на президента за топлото посрещане и я покани да посети Египет и Александрийската Патриаршия непременно щом условията го позволят.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal