Начало » Православна Църква » Нови поместни църкви » Православна Църква на Гърция » Гръцкият министър на културата: За разлика от Турция, Гърция е инвестирала над 50 млн. евро през последните 20 години за опазване на османските паметници

Гръцкият министър на културата: За разлика от Турция, Гърция е инвестирала над 50 млн. евро през последните 20 години за опазване на османските паметници

In other language: GR

Автор: Doxologia INFONEWS

„Отношението на гръцкото Правителство към ходовете на президента на Турция е ясно и недвусмислено, и се отразява на всички нива“ – подчерта министърът на културата на Гърция Лина Мендони относно провокативните действия на ислямския джихадист Реджеп Тайип Ердоган. За това съобщава Αθηναϊκό – Μακεδονικό Παρακτορείο Ειδήσεων.

Тя заяви, че за разлика от Турция, Гърция е инвестирала над 50 милиона евро през последните 20 години за защита на паметници от османския период в Гърция.

Както заявих, ходът на Ердоган е предизвикателство за всички, защото световен паметник с много сериозна и огромна символика се преобразува в джамия, за да служи на личната политика на президента на Турция, и по този начин да удовлетворява аудиторията на президента.“ – казва министърът.

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal