Начало » Новини » Светът » Генералният консул на САЩ в Солун посети Митрополита на Ксанти, разговаряйки и за Света София

Генералният консул на САЩ в Солун посети Митрополита на Ксанти, разговаряйки и за Света София

In other languages: GR

Свещена Митрополия на Ксанти и Перитеориу

Посещение на Генералния Консул на САЩ в Свещената Митрополия на Ксанти и Перитеориу

Днес на 17 юли 2020 г. на обяд, Високопреосвещеният Митрополит на Ксанти и Перитеориу г-н Пантелеймон прие по протокол Генералния Консул на САЩ в Солун г-н Грегъри Пфлегър Младши, който приключи своя мандат в Гърция и си заминава за САЩ за ново разпределение. Той беше придружен от отговарящия за Обществените отношения (PR) в Консултвото г-жа Ксени Козмиду.

Високопреовещеният Митрополит разговаря надълго с Генералния Консул по различни въпроси от общ интерес с особен акцент върху проблема, който наскоро възникна с предстоящото превръщане на Света София в Константинопол в джамия. Високопоставеният гост се ангажира, че ще представи позициите на Митрополита по отношение на Света София и другите обсъждани от тях въпроси във Вашингтон.

Г-н Грегъри Пфлегър заяви на Негово Високопреосвещенство, че напуска Солун с най-добри впечатления за гръцкия народ, който в своето ежедневие живее с духовната традиция на нашата Православна Църква.

От Свещената Митрополия

Източник: Ἱερὰ Μητρόπολις Ξάνθης καὶ Περιθεωρίου

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal