Начало » Други изповедания и религии » Инославни изповедания » Гръко-католически църкви » Украинска Гръко-католическа Църква » Вярващи организираха масово къпане срещу коронавируса в лечебен извор край Лвив | VIDEO

Вярващи организираха масово къпане срещу коронавируса в лечебен извор край Лвив | VIDEO

Превод: Соня Димитрова

Въпреки сложната ситуация с коронавируса в Лвив, много хора не спазват карантинните ограничения. В неделя, 28 юни, около сто души организираха масово къпане в малък извор в село Новосилки край Раковец, на 15 км от Лвив.

Видеоклип от такава почивка, публикуван в социалната мрежа от Виктор Католик, показва, че хората ходят боси във водата и се мият, съобщава ТСН.ua.

«Трябва да отидем до аязмото, да си намокрим краката, че коронавирусът да ни заобиколи», – коментира Виктор, като подчертава, че неговият пост няма за цел да обиди чувствата на вярващите.

Всички участници в масовото събитие са без маски и не спазват дистанция.

Според местно поверие ледената вода през пролетта е лековита и за да се възстановите напълно, трябва да направите 12 обиколки във водата.

Ще отбележим, че до източника се намира Храмът на Светите Мъченици от Макавей на Украинската гръко-католическа Църква.

В Лвивска област по време на карантината не се разрешава хората да се събират на групи с повече от 10 души. За нарушаване на карантината е предвидена глоба в размер на 17 000 хривни (около 567 евро – Бел.прев.).

Източник: Релігійна правда

Support Doxologia Infonews to continue receiving quality church, religious news

Donate to Doxologia Infonews. Your support is invaluable to us. Thank you!

BANK: Eurobank Bulgaria AD (Postbank)

IBAN: BG46BPBI88984030687601

or through PayPal